Haberler

Kartepe'de Renkli Sünnet Şöleni

Kartepe Belediyesi geleneksel sünnet şöleni, Meşelik Parkı'nda renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti.

Kartepe Belediyesi geleneksel sünnet şöleni, Meşelik Parkı'nda renkli görüntüler eşliğinde gerçekleşti. Belediyenin bu yıl beşincisini gerçekleştirdiği sünnet şöleninde, Kartepeli 217 çocuk sünnet olarak erkekliğe ilk adımlarını attılar. Şölene katılan minikler için düzenlenen özel eğlence programında alanda kurulan şişme oyun guruplarında stres atarken, palyaçolar, uzun bacaklı adam, kukla gösterileri, Grup 571 konseri ve çeşitli animasyon oyunlarıyla unutulmaz gün geçirdiler.

Sünnet çocuklarının heyecanına ortak olan Kartepeliler Meşelik Parkı'nı doldururken, Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık ve eşi Nurten Karabalık'ın ev sahipliğinde gerçekleşen şölene AK Parti Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Ak Parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, İl Genel Meclis Başkanı Fahim Kılıç, AK Parti Kartepe İlçe Kadın Kolları Başkanı Sevim Balaban, Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cansız, Kartepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sadık İskender, il genel ve belediye meclis üyeleri, Kartepe Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Türker, sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Şölende çocuklara patlamış mısır, şıra ve pamuk şeker ikramında bulunulurken, ailelere de etli pilav, ayran ve tatlı ikram edildi. Kartepe Belediyesi Çocuk Mehteran Takımı, Kartepe Belediyesi Halk Oyunları gösterisi yanı sıra şölende Grup 571'in seslendirdiği ilahiler ile semazen gösterileri ilgiyle takip edildi. Sünnet şöleninde 217 sünnet çocuğu, ikramların yanı sıra uzun bacaklı adamın etrafında sevgi yumağı oluştururken, şişme oyun gruplarında gönüllerince eğlendiler. Palyaçolar eşliğinde çeşitli oyunlar oynayan çocukların coşkusu şölen alanında ikramlarla unutulmaz bir gün yaşama imkanı buldular. Tayfun Obüs'ün illüzyon gösterileri, Karagöz Hacivat, Nasrettin hoca ve ibiş kukla gösterileri ile kahkahaya boğulan sünnet çocukları, başkanlarla bol bol fotoğraf çektirdiler. Sarımeşe Camii İmam Hatibi Yakup Şimşek de Kuran-ı Kerim tilavetinde bulundu.

Şölende açılış konuşmasını yapan Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, 217 çocuğa geçmiş olsun dileklerinde bulunurken, alt ve üst yapı hizmetleri yanında sosyal, kültür ve eğitim alanında halkın istek ve taleplerine yönelik hizmetlerin sürdüğüne dikkat çekti. Başkan Şükrü Karabalık, "Kent olma yolundaki bu hizmetler devam ederken insan odaklı çalışmalarda çocuklarımıza ve gençlerimize iyi istikbal hazırlamak için çaba harcamaktayız" dedi.

'İşimiz hizmet gücümüz hizmet' sloganıyla çalıştıklarını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu da, "Sizin duanız bizim için en büyük sermayedir. Bizi hayata bağlayan çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak en büyük sermayemizdir. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın dediği gibi biz halkımızı seviyoruz. Bugün sünnet şöleninde bir araya geldik. Bu mutluluğa ortak olduk ve her zaman olmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızın bilimde kültürde sanatta yarıştırmak için geçtiğimiz yıllarda vermeye başladığımızı bilgisayarları bu yıl da Ekim ayında hem 6 hem de 7. Sınıflarımıza dağıtacağız. Dünya ile yarışan Türkiye'de çocuklarımızın da bu yarışta var olması için çalışıyoruz. Benim Hasanım, Almanın Hansının önüne geçecek" dedi.

Türkiye'nin gelecek hedeflerine ulaşacağını kaydeden AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek de, "Türkiye gelecek hedeflerine ulaşmak için çalışmaktadır. Bazı gündemler ile bu engellenmek istense de siyasi irade buna müsaade etmeyecektir. Türkiye'nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaştığına belki bizim ömrümüz yetmez ama bugün burada neşe içinde olan çocuklarımız bu geleceğe çok güzel bir şekilde ulaşacaktır" dedi. Miniklere geçmiş olsun ailelerine de gözünüz aydın dileklerinde bulunan Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek, ailelere de çocuklarının diğer mürvetlerini görmelerini diledi.

Protokol konuşmaları ardından renkli görüntüler eşliğinde süren şölen, sünnet çocuklarına çeşitli hediyeler verilmesi ardından son buldu. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Şükrü Karabalık Ak Parti Kartepe Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title