Haberler

Kartepe'de Kitap Okuma Saati

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri kitap okuyan çocuklarla şenleniyor.

Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri'nde okuma saati düzenlenerek geleceğimiz olan çocuklarımızın daha bilgili, donanımlı yetişmesi sağlanıyor. Çocukların kitapla zenginleştiğini göz önüne alan Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri, gelişen teknoloji sebebiyle çocukların kitaplardan uzak yetiştiği gerçeğinden ile hareket ederek çocuklarla kitaplar arasında güçlü bir bağ kurması sağlanıyor. Hem öğrencilere hem de velilere yönelik kitapların bulunduğu zengin kaynaklara sahip kütüphane sayesinde öğrenci ve veliler okuma alışkanlığı kazanıyor.

KELİME DAĞARCIKLARI GENİŞLİYOR

İnsan beyni okuyarak beslenir ve bilgiler güçlenir. Bu bağlamda Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri'nde okumaya önem verilerek, öğrencilere okuyan insanların farklı bakış açılarının var olduğu ve kelime dağarcıklarının yüksek olduğu anlatılıyor. Kitap okumayan nesillerin giderek düşünme fonksiyonu körelmekte, fikir üretme yetenekleri gerilemekte, yetersiz olan kelime hazinesi ile başarılı iletişim kurma özelliği kazanılamamaktadır.

30 DAKİKA KİTAP OKUNUYOR

Evrensel değer hükümlerinin kazandırılması, karakter ve kişilik gelişimi, tarih ve kültür bilinci, okuyan, araştıran ve bilgiyi seven nesillerin yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla, bilgi evleri eğitmenleri öğrencilerle birlikte her gün en az 30 dakika kitap okuyarak, her şeyin anlatılma olanağı olmayan eğitim sürecinde, çocukların kendilerini okuyarak yetiştirmelerinin önemi her gün Kartepe Belediyesi Bilgi Evleri'nde vurgulanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bilgi Evleri Kartepe Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title