Haberler

Kartepe'de Kapalı Pazar Yerinin Temeli Atıldı

KOCAELİ(İHA) – Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje olarak planlanan Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kapalı Pazar yerinin temeli törenle atıldı.

Kartepe'de düzenlenen törene Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kartepe Kaymakamı Tuncay Dursun, AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Mustafa Kocaman, İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ferhat Dilek, belediye başkan yardımcıları ve davetliler katıldı.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, "Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Kapalı Pazar alanı 10 bin 600 metrekare olarak planlandı. Kapalı alan 3 bin metrekare, açık alanı 7 bin metrekaredir. Kapalı Pazar yeri 3 Milyon TL'ye mal olurken, Kartepe Belediyesi tarafından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile ortak proje kapsamında yapılmaktadır. Proje alanında 163 adet satış tezgahı, soyunma odaları, bay-bayan ve engelli wc, bay- bayan şadırvan ve mescit, bebek bakım odası, zabıta birimi, kafeterya bulunacaktır. Kapalı pazar projemiz Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nin yanı sıra Kent Meydanı, Köseköy, İstasyon ve Sarımeşe Mahallelerine de hizmet verecek kapasite olacaktır" dedi.

Kapalı pazarın haftanın yedi günü hizmet verecek şekilde projelendirildiğini belirten Başkan Üzülmez, "Proje, çevre okulların öğrencileri ve bölge halkının spor ve kültürel etkinliklerine de ev sahipliği yapacaktır. Pazarın kurulmadığı günlerde Köylü Pazarı, Sportif Faaliyetler, kültürel ve sanatsal etkinlikler ile sergi alanı bulunacaktır. Ayrıca burada küçük bir tadilatla Kurban Bayramı'nda kurban kesimleri, yapılacaktır " diye konuştu.

Temel atma töreninde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, "Gelişen büyüyen kentlerde pazar yerlerini sokak ve cadde aralarından çıkarmamız gerekiyor. Pazarlar esnafımız ve vatandaşlarımız için uygun koşullar değildir. Kışın soğuk, yazın sıcak ile uğraşılmaktadır. Sokak ve caddeler pazarın kurulması ile kapatılmaktadır. Herhangi bir durumda bir şey yapılamamaktadır. Kapalı pazar alanlarında vatandaşlarımız rahat rahat alışverişini yaparken, esnafımızda verdiği hizmetten dolayı memnun olacaktır. Burada pazar kurulmasının yanı sıra birçok etkinlik düzenlenecektir " dedi. Konuşmaların ardından Kartepe İlçe Müftüsü Mustafa Nurgün tarafından dua edilerek kurban kesimi ile butona basılarak kapalı pazarın temeline ilk harç atıldı. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kartepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title