Haberler

Kartepe'de Kanser Taraması Kanser Kaderiniz Olmasın

Güncelleme:

Kartepe Belediyesi ve İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından Kartepeli kadınlara ücretsiz kanser taraması yapılmasına devam ediliyor.

Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü ve Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü Kanser Birimi'nin ortaklaşa hayata geçirdiği proje kapsamında ilçede bulunan kadınların mamografi çekimlerine devam ediliyor. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in büyük desteği ile hayata geçirilen proje kapsamında Kartepeli kadınların KETEM'de mamografileri çekiliyor.Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan bilgilendirmelerde meme kanserinin erken tanısında en önemli yöntem mamografi olduğu belirtildi. 50 yaşın üstünde yıllık mamografi ve kendi kendini muayene yöntemi ile ölüm oranlarının yüzde 20-30 arasında azaldığını gösteren birçok çalışma olduğu anlatıldı.

AİLEDE VARSA DİKKAT!

Kartepe İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlık Eğitmeni Gülizar Sertbel tarafından kadınlara verilen eğitimlerde kanser hakkında merak edilen sorular ve doğru bilinen yanlışlar olmak üzere bir çok konu hakkında bilgi veriliyor. Sertbel "Çağın hastalığı olan kanser de erken teşhis çok önemlidir. Vatandaşlarımızın hiç çekinmeden düzenli olarak muayene olmaları çok önemlidir. Bu sayede erken teşhis ile hemen müdahale edilebilir" şeklinde konuştu.

ÜZÜLMEZ'E TEŞEKKÜR

Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü çatısı altında toplanarak bu ve benzeri pek çok hizmetten topluca ve kolaylıkla faydalanma imkanı bulan Kartepeli Kadınlar Başkan Üzülmez'e minnet ve teşekkürlerini ilettiler. Kanser farkındalığı çok önemli, bu bilince sahip olmak bizler ve yavrularımız, ailelerimiz için çok faydalı olacak diyen Kadınlar Kulübü üyeleri; "Sağlığımızı bile düşünen bir başkanımız olduğu için çok şanlıyız" dediler. Kadın Spor Merkezleri ve KAR-MEK tarama yaptırmak isteyen kadınlar kayıt yaptırabilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüseyin Üzülmez Kartepe Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title