Haberler

Kartepe'de Anneler Bilinçlendirildi

Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü ve Çocuk Kulübü’nün birlikte düzenlediği aylık seminerler devam ediyor.

Kartepe Belediyesi Kadınlar Kulübü ve Çocuk Kulübü'nün birlikte düzenlediği aylık seminerler devam ediyor.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, Kadın ve Çocuk Kulüplerinin çalışmalarını yakından takip etmesinin yanı sıra büyük destek veriyor. Kartepe Belediyesi Kadın ve Çocuk Kulübü İstasyon Kadın Spor Merkezi, Necip Fazıl Kısakürek Bilgi Evi ve Ataşehir Kadın Spor Merkezi üyelerinin ve velilerinin yoğun katılımıyla bilinçlendirme semineri düzenlendi.

Seminerde Kartepe Belediyesi'nde görev yapan Psikolog Hicret Kandaz tarafından, kadınları ve çocukları bilinçlendirmek için verilen seminer yoğun bir ilgi gördü. Seminerde Kandaz "Öğrencinin okulda ve hayatta başarısını etkileyen birçok unsur vardır. Okul başarısı çocuğun geleceğini etkileyen önemli bir faktör olmakla birlikte, çocuğun okuldaki başarısı ilerde edineceği mesleği etkiler ve dolayısıyla yaşayacağı hayatın sosyal ve ekonomik durumunu da belirlemiş olur. Bu önemin farkına dikkat çekerek, annelere çocuklarının dersleri konusunda aşırı ve baskıcı tutumlara yer vermemeleri gerekmektedir. Çocuğun başarısında iç disiplin, verimli ders çalışma becerileri, etkin dinleme becerisi, motivasyon ve kişisel özellikler gibi etkenler önemli rol oynar. Bu bağlamda belirtilen etkenlerin desteklenmesinde anne olarak nasıl bir davranış sergilenmesi gerektiğini bilmek gerekiyor" dedi.

Kartepe Belediyesi Kadın ve Çocuk Kulübü'nün düzenlediği bilinçlendirme semineri ay boyunca devam edecek. Kartepeli bayanlar ve çocuklar, bir kere daha Kartepe'de yaşamanın ayrıcalığını hissettiklerini belirterek, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'e teşekkürlerini ve sevgilerini ilettiler. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Necip Fazıl Kısakürek Ataşehir Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title