Haberler

Kartepe Balaban Mahalle Konağı Bitiyor

Kartepe Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar ile eski Balaban Sağlık Ocağı, Balaban Mahalle Konağı olarak hizmet vermeye hazırlanıyor.

Kartepe Belediyesi tarafından başlatılan çalışmalar ile eski Balaban Sağlık Ocağı, Balaban Mahalle Konağı olarak hizmet vermeye hazırlanıyor. Mahalle konağının iç tefrişatı bitme noktasında gelirken, dış cephede yapılacak olan düzenleme sonrasında hizmete sunulacak.

Kartepelileri sosyal ve kültürel mekanlara kavuşturarak yaşamlarını kolaylaştırma hedefinde olan Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in talimatı ile eski Balaban Mahallesi Sağlık Ocağı binasında yapımına başlanan restorasyon bitme noktasında geldi. Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü tarafından yapılan restorasyonun tamamlanması sonrasında Balaban Mahalle Konağı bölge halkına hizmet vermeye başlayacak.

Balaban Sağlık Ocağı olarak hizmet veren yapı rantabl hale getirilerek mahalle konağına dönüştürmek için başlatılan tadilat çalışması ile mevcut yapı kent olgusuna uygun fiziki görüntüsü ve içindeki fonksiyonları ile mahalle sakinlerine konak olarak hizmet verecek. Balaban Mahalle Konağı, bölge halkına 420 metrekarelik alanda KAR-MEK kurs merkezi, Emekli Evi, Bilgi Evi, Kadın Spor Merkezi, belediye hizmet birimleri yer alacak.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez "Balaban Mahallesi Sağlı Ocağı'nın devr alınması sonrasında ekiplerimiz tarafından çalışmalara hız verdik. Balaban Mahallemizde konak yapmayı uzun zamandır planlıyorduk. Mahalle dokusuna zarar vermeden eski sağlık ocağı içerisinde bitme noktasında gelen restorasyon çalışmaları hemşerilerimize yakışır olacaktır. Bina içerisinde çalışmaların bitmesi ile çevre düzenlemesi bina dış cephesinin yapımına geçilecek. En kısa sürede düzenlemeleri bitirip halkımızın hizmetine sunacağız" ifadelerini kullandı.

Kartepe Köseköy Şadırvanı Hizmete Açıldı

Kartepe Köseköy merkezde bulunan Köseköy Merkez Camii Şadırvanı'nın yapımı tamamlandı. Kartepe Belediyesi Etüt Proje Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla Köseköy Merkez Camii Şadırvanı günümüz modernizasyonuna kavuştu.

Günümüz şartlarına uygun olarak hazırlanan projede Köseköy Merkez Camii Şadırvanı 185 metre kare olarak yapıldı. Zemin katta 14 kişi kapasiteli erkek wc ve lavabolar hazırlandı. Birinci katta abdest alma yerlerinden 30 kişi aynı anda abdest alabilecek. En üst katta ise iki derslik de Kur'an-ı Kerim dersleri verilebilecek. Köseköy Merkez Camii Şadırvanı arka tarafında kadınlar için de ayrı wc ve şadırvan hazırlandı.

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez "Kartepemizde hizmetlerimiz aralıksız devam ediyor. Köseköy'de şadırvan ihtiyacını kendi öz kaynaklarımızı kullanarak hazırladık. Yapılan çalışmalar sonrasında şadırvan modern bir görünüme kavuştu. Yapılan projelendirme ile şadırvan sosyal ihtiyaçlara cevap verecek şekilde düzenlendi. Bu sayede mahalle sakinlerimize gereken hizmeti verecektir. Ayrıca burada geleceğimiz olan çocuklarımızın eğitimleri içinde imkanlar hazırlandı" dedi. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Üzülmez Köseköy Balaban Kartepe Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title