Haberler

    Kartel Soruşturması: Avrupa Komisyonu 2014'te Bilgilendirilmiş

    Avrupa Komisyonu'nun rekabet kurallarını ihlal edecek şekilde işbirliği yaptıkları şüphesiyle Alman otomobil üreticileri hakkında inceleme başlattığını duyurmasının ardından Almanya'da yayınlanan bir gazete Komisyon'un muhtemel yasa dışı işbirliği hakkında 2014 yılında bilgilendirilmiş...

    Avrupa Komisyonu'nun rekabet kurallarını ihlal edecek şekilde işbirliği yaptıkları şüphesiyle Alman otomobil üreticileri hakkında inceleme başlattığını duyurmasının ardından Almanya'da yayınlanan bir gazete Komisyon'un muhtemel yasa dışı işbirliği hakkında 2014 yılında bilgilendirilmiş olduğunu iddia etti.

    Bu firmalardan Daimler'in Avrupa Birliği'nin Brüksel'deki ilgili kurumlarına bilgi vermiş olduğu da belirtildi.

    Konuyla ilgili ilk açıklama Volkswagen'den geldi. Volkswagen Denetleme Kurulu Başkanı Stephen Weil, olası bir ihlali çok zor da olsa sadece anti -tekel kurumların belirleyebileceğini söyledi.

    Avrupa Komisyonu'nun inceleme kararının ardından Daimler ve Wolkswagen yönetimleri ilgili kurullarını toplantıya çağırdı. Bu toplantıların ardından iki şirket de otomobil üreticileri arasında teknik konulardaki işbirliğinin sektörde yaygın bir tutum olduğunu açıkladı.

    Audi, BMW, Daimler, Porsche ve Volkswagen'in yaklaşık 20 yılı aşkın bir süredir ürettikleri araçların teknik özellikler ve fiyatları gibi konularda işbirliği yaparak kartel oluşturdukları iddiası, Avrupa Komisyonu'nun inceleme kararına temel oluşturuyor.

    Auteur:

    Tags: Gepost: 27 juli 2017

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Avrupa Birliği Volkswagen Brüksel Almanya Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title