Haberler

Kartallı Kazım Ölümünün 56'ncı Yıl Dönümünde Mezarı Başında Anıldı

Kuvay-i Milliye kahramanı Kartallı Kâzım, vefatının 56’ncı yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Kuvay-i Milliye kahramanı Kartallı Kazım, vefatının 56'ncı yıl dönümünde mezarı başında anıldı.

Nazım Hikmet'in şiirlerinde 'Kartallı Kazım' olarak sembolleştirdiği, Kuvay-i Milliye Kahramanı İbrahim Göleber, Kartal Belediyesi tarafından 56'ncı ölüm yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anma töreni, Kartallı Kazım'ın Yayalar Mezarlığı'ndaki mezarı başında gerçekleştirildi. Törene Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz'ün yanı sıra; Kartallı Kazım'ın ailesi, yakınları, Kartallı muhtarlar, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Kartallı Kazım'ın mezarı başında konuşma yapan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, "Ulusalcı, Kuvay-i Milliyeci Kartallı Kazım'da Atatürk'e yürüyerek bu bütünleşmeyi sağlıyoruz. Bize bu vatanı böyle güzel teslim eden Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının temeli olan bu insanlara minnet duygusu duymaya var olduğumuz sürece devam edeceğiz. Hep birlikte burada buluşmaya başladık. Sonra Nazım Hikmet'in yaptığı o resmi bana vermek istedi aile. Bende kaybolur dedim. Anıtkabir'deki Kuvay-i Milliye müzesine verelim diye düşünmüştüm. Sonra Yalçın Ağabey ile konuştuk. Genel Başkana verelim, Cumhuriyeti kuran bir partinin müzesinde olsun diye. Nazım Hikmet'in yaptığı Kartallı Kazım resmini Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verdik. Resmi şu anda Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı'nın odasına giren herkesi Kemal Kılıçdaroğlu karşıladığında iki elin ortasında duvardaki asılı resim Kartallı Kazım'ın resmidir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kartal Belediyesi Altınok Öz Yayalar Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title