Haberler

    Beşiktaş, Yerli Futbolcuların Sözleşmesini TL'ye Çevirecek

    Güncelleme:

    Beşiktaş, dövizin son dönemdeki yükselmesini göz önünde bulundurarak yerli oyuncuların euro üzerinden sözleşmelerini Türk Lirasına çevirmeye hazırlanıyor.

    Süper Lig'de üst üste üçüncü şampiyonluğu hedeflerken sezonu dördüncü sırada noktalayan Beşiktaş'ta yönetim kurulunun yerli futbolcuların sözleşmeleri konusunda devrim gibi bir adım atmaya hazırlandığı ortaya çıktı.

    BEŞİKTAŞ, SÖZLEŞMELERİ TL'YE ÇEVİRİYOR

    Son 2 yılda Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılan ve UEFA'dan toplamda 80 milyon euroya (yaklaşık 440 milyon lira) yakın gelir elde eden Kartal'ın bu sezon Devler Ligi hedefine ulaşamaması yönetimi harekete geçirdi. Döviz kurunun son günlerde yüzde 20'ye yakın oranda yükselmesini de dikkate alan siyah-beyazlı idareciler, yerli oyuncularla euro üzerinden yapılan mevcut sözleşmelerin en kısa sürede Türk lirasına çevrilmesi konusunda görüş birliğine vardı.

    TÜRK FUTBOLCULARLA TL ÜZERİNDEN ANLAŞACAKLAR

    Takımdaki yabancı oyuncularla lira üzerinden sözleşme imzalama şansı bulunmayan yönetimin, Türk oyuncularla TL bazlı yeni anlaşmalar imzalayarak harcamaları sabitlemek ve böylece dövizdeki yükselişlerle ortaya çıkan ciddi zararı ortadan kaldırmak istediği aktarıldı.

    Beşiktaş'ın bugünkü kadrosunda gençler hariç 10 yerli futbolcu bulunuyor. Oğuzhan Özyakup, Tolga Zengin, Caner Erkin, Gökhan Gönül, Gökhan Töre, Tolgay Arslan, Necip Uysal, Aras Özbiliz, Veli Kavlak ve Mustafa Pektemek, siyah-beyazlı takımın Türk oyuncularını oluşturuyor.

    Bu arada Beşiktaş Yönetimi, yerli oyuncuların yıllık ücretlerinin yanı sıra maç başı ve puan başı paralarını da liraya çevirmek istiyor. Futbolcuların büyük çoğunluğu senelik ücretlere ilaveten maç ve puan başı ücretlerini yine euro olarak alıyor.

    BEŞİKTAŞ YERLİLERE YILDA 17 MİLYON EURO ÖDÜYOR

    Beşiktaş Kulübü yerli futbolculara yılda yaklaşık 17 milyon euro (94 milyon lira) ücret ödüyor. Gökhan Gönül, Caner Erkin, Gökhan Töre, Oğuzhan Özyakup ve Tolgay Arslan en fazla kazanan yerli oyuncular olarak dikkat çekiyor. 1 milyon 750 bin euro kazanan Gökhan Gönül ve Caner'e ayrıca puan başına 4'er bin euro ödeniyor. Devre arasında sözleşmesini 2022'ye kadar uzatan Tolgay Arslan'ın yıllık ücreti kulüp tarafından açıklanmadı. Başarılı futbolcunun yıllık ücretinin 2 milyon euro seviyesine çıkarıldığı iddia edildi.

    Kaynak: Skorer / Ekonomi

    Kartal Spor Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
    500

    Yorumlar (10)

    Reis:

    Bjk yine halktan yana bir tutum segileyerek adım atıyor. Tebrikler

    8
    2
    yanıtYanıtla
    OHOO BAŞGAN:

    GEÇ BİLE KALINDI EURO NE ALAKA ZATEN OLMUS 6 LIRA.

    6
    0
    yanıtYanıtla
    bjkli:

    bu isimleri saydıklarınızı tartsan değil 17 milyon euro 17 milyar tl etmez boş beleş top tepici alayı hele ki caner kim ya. .

    1
    4
    yanıtYanıtla
    yazdostum:

    17 milyar tl ne lan off paraya bak 17 milyon eurodanda fazla :)))

    yanıt0
    yanıt0
    Ultra aslan ??:

    Zamanında hesapsızca sözleşme yi yapmışsınız şimdi TL’ye çevireceksiniz kabul etmezlerse nankör hain diyeceksiniz yabancılara döviz üzerinden yerlilere tl üzerinden oh ne ala memleket

    4
    0
    yanıtYanıtla
    TÜRBÜN.....:

    HAAA DİGER TAKIMLARA BİŞEY OLMAZ SADE BU OLAY BEŞİKTAŞI VURUR. HEY SİZİN AKLINIZA TURP SUYU.

    1
    2
    yanıtYanıtla
    Ates:

    Bu sayede zarar etmeyecekler çok guzel

    3
    0
    yanıtYanıtla
    ASLI:

    PEKİ BU TÜRK OYUNCULAR HAKSIZLIK DEĞİLMİ. SUÇLARI NE TÜRK OLMAKMI???????

    3
    0
    yanıtYanıtla
    gokberk:

    tek tarflı olsa herkez cevırır bır bjk mi düşun du bunu. adamın sozleşmesı döviz uzerın den neden kabul etsin ki

    2
    0
    yanıtYanıtla
    sss:

    yabancılarada yap ben olsam tlye çevirmem gelipde bana vatan millet edebiyatı yapmayın aynı futbolu bende oynuyorum hatta o yabancılardanda iyiyim benden daha faydasız adam euro alıcak ben niye almayayım geçin bu boş işleri

    0
    0
    yanıtYanıtla
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title