Haberler

Kartal'da Hastanenin Duvarlarına Ateş Açılması

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik binasının içinde duvarlara silahla ateş açılması olayına ilişkin adliyeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklandı.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, 26 Ocak'ta Ferdi E'nin "Alaattin Çakıcı abimi nasıl tedavi etmezsiniz?" diyerek başhekimlik binasında duvarlara ateş açmasına ilişkin soruşturma kapsamında geçen hafta düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 4 zanlının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Hastanede silahla ateş açan Ferdi E'ye olayda kullandığı silahı temin ettikleri, saldırıda kullanılan aracı kiraladıkları ve saldırıyı azmettirdikleri iddiasıyla adliyeye sevk edilen İ.G, E.T.G, M.Ş. ve M.Y. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Olayın geçmişi

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimlik binasının içinde, 26 Ocak'ta "Alaattin Çakıcı abimi nasıl tedavi etmezsiniz?" diyerek hastane duvarlarına ateş açan ve güvenlik görevlileri tarafından yakalanan Ferdi E. gözaltına alınmıştı.

Şüpheli Ferdi E'nin, emniyetteki sorgusunda "olayı yapması için Barış D'nin kendisine 200 bin lira teklif ettiğini, bu para karşılığında eylemi gerçekleştirdiğini fakat olay öncesinde ve sonrasında bu parayı alamadığını" söylemesi üzerine polis ekipleri soruşturmayı derinleştirmişti.

Bu doğrultuda teknik ve fiziki takibini sürdüren ekipler, olayın planlayıcıları olduğu tespit edilen Barış D, Barış Ö, ve Etem Ç. ile silahı temin eden Sabri B'yi de yakalamıştı.

Şüphelilerden Sabri B. ile Alaattin Çakıcı'nın adamlarından olduğu öne sürülen Murat Ş'nin, Can Dündar'a yönelik İstanbul Adalet Sarayı'nın önündeki saldırıda kullandığı silahı temin eden kişi olduğu ve birlikte sanık sıfatında yargılandıkları ortaya çıkmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden Ferdi E, Barış D, Barış Ö ve Sabri B. tutuklanmış, Etem Ç, ise adli kontrol hükümleri kapsamında serbest bırakılmıştı.

Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince geçen hafta düzenlenen ikinci dalga operasyonda ise hastanede silahla ateş açan Ferdi E'ye olayda kullandığı silahı temin ettikleri, saldırıda kullanılan aracı kiraladıkları ve saldırıyı azmettirdikleri iddiasıyla İ.G, E.T.G, M.Ş. ve M.Y. gözaltına alınmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

Alaattin Çakıcı Kartal Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title