Haberler

Kartal'da Bir Grup, Hrant Dink'in Öldürülmesini Protesto Etti

Kartal'da Bir Grup, Hrant Dink'in Öldürülmesini Protesto Etti. Uyarılara Rağmen Slogan Atan Grupla Polis Arasında Bir Süre Gerginlik Yaşandı.

Kartal'da bir grup, Hrant Dink'in öldürülmesini protesto etti. Uyarılara rağmen slogan atan grupla polis arasında bir süre gerginlik yaşandı.

Polis, akşam saat 18.00 sıralarında Kartal Postanesi önünde toplanan yaklaşık 40 kişilik gruba slogan atmamak kaydıyla yürüyüş izni verdi. Ellerinde "Hepimiz Hrant Dink'iz" yazılı pankartla postane önünde toplanan grup, slogan atarak Kartal Meydanı'na kadar yürümek istedi. Bunun üzerine polis ekipleri, slogan atarak yürümenin çevre sakinlerini rahatsız ettiğini ve bunun yasalara aykırı olduğunu ve izin vermeyeceğini belirtti. Buna rağmen grup üyeleri slogan atarak yürüme konusunda ısrar edince grup, polis kordonuna alındı.

Sloganların devam etmesi üzerine gerginlik hat safhaya çıkarken, bir süre sonra polis yetkilileri ve gruptaki temsilciler ortak noktayı bulmayı başardı. Postane önünde toplanan grup, slogan atmadan çevik kuvvet eşliğinde kordon altına alınarak Kartal Meydanı'na kadar yürüdü. Burada yapılan basın açıklamasında cinayetten dolayı duyulan öfke dile getirildi. Sloganlar atan grup, basın açıklamasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.

(RA-ED-FS-FS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title