Haberler

Kartal 2. Ulusal Kısa Film Festivali

Kartal Belediyesi 2. Ulusal Kısa Film Festivali Sona Erdi. Senem Tüzmen'in Yönettiği "Unus Mundus" Adlı Film Birinci, Caner Erzincan'ın Yönettiği "Feryat" Adlı Film İkinci ve Cemil Ağacıklıoğlu'nun Yönettiği "Police" Adlı Film Üçüncü Seçildi. Festivalin Onur Konuğu Türkan Şoray'a Sinemaya Katkılarından Dolayı Gümüş Kartal Plaketi Verildi.

Kartal Belediyesi 2. Ulusal Kısa Film Festivali sona erdi. Senem Tüzmen'in yönettiği "Unus Mundus" adlı film birinci, Caner Erzincan'ın yönettiği "Feryat" adlı film ikinci ve Cemil Ağacıklıoğlu'nun yönettiği "Police" adlı film üçüncü seçildi. Festivalin onur konuğu Türkan Şoray'a sinemaya katkılarından dolayı gümüş Kartal plaketi verildi.

Kartal Bülent Ecevit Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla finale kalan 12 filmi, akademisyenler Prof. Dr. Alev İdrisoğlu, Prof. Dr. Işık Özkan, Yrd. Doç. Dr. Kaya Özakgün, Yrd. Doç Dr. İlker Canikligil, eleştirmen İhsan Kabil, yönetmen Ezel Akay, Canwes Media Genel Müdürü Gültekin Uçkun, festival yönetmeni Özlet Taluer, belediyenin genel sanat yönetmeni Erdal Yıldırım ve Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Tülay Çelik'ten oluşan jüri heyeti değerlendirdi. Birinci seçilen "Unus Mundus" adlı filmin yönetmeni Senem Tüzen'e 5 bin YTL'lik para ödülünü Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar verdi. Caner Erzincan'ın "Feryat" adlı filmi ikinci seçilerek 3 bin YTL ve Cemil Ağacıklıoğlu'nun yönettiği "Police" adlı film de üçüncü seçilerek 2 bin YTL'lik para ödülünün sahibi oldu. Dereceye girenlere para ödülünün yanı sıra, birer gümüş Kartal plaketi de verildi. Ayrıca festivalde En Genç Yönetmen Ödülü, "Tek Jeton" adlı filmle Zeynep Tandoğan ve Derya Evirgen'e, Jüri Özel Ödülü de "Hesaplaşma" adlı filmin yönetmeni Emel Bulut'a verildi.

Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Kartal'da Kartalite Projesi'nin her alanda kaliteyi esas aldığını kaydederek, ilçenin kültür ve sanatta çok iyi noktalara geldiğini, Kartal'da fotoğrafçılık ve sinema atölyeleri açarak bu sektörde üretenleri yetiştirmeyi kendilerine hedef seçtiklerini, buralardan yetişenlerin sinema sektöründe çalışmaya başladıklarını görmekten mutluluk duyduklarını söyledi. İlkini geçen yıl başlattıkları festivalle bu sektöre, yeni senaristler, yönetmenler yetiştirmeye başladıklarını belirten Dağlar, "Bu alanda üreten olarak dünyada söz sahibi olmak istiyoruz. Kartal'ı kültür, sanat, spor, turizm ve her alanda merkez yapmak istiyoruz. Jüri heyetine, onur konuğumuz Türkan Şoray'a, seyirci ve davetlilere teşekkür ediyorum" dedi.

Dağlar'ın konuşmasından sonra Türkan Şoray'ın bugüne kadarki filmlerinden derlenen 5 dakikalık görüntüleri yayınlandı. Görüntüleri izlerken oldukça duygulandığı gözlenen Şoray, alkışlar arasında kürsüye çıktı. Şoray, "Dünyanın en güzel mesleği. Bu festivale davet aldığım zaman seve seve, heyecanla kabul ettim. Çünkü yarının sinemacılarını, gençleri kucaklamak, onları yüreklendirmek, onların güzel eserlerini izlemek istedim. İyi ki geldim, hepsinin ellerine, yüreklerine sağlık. Yarının sineması adına umutluyum ve çok mutluyum. Gençlerimizin sinemaya duyduğu ilgi beni çok gururlandırdı. Yarının sinemacı gençlerinin hepsini öpüyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Kartal Belediye Başkanı Arif Dağlar, Türkan Şoray'a gümüş Kartal plaketi takdim etti.

(FA-CİN-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title