Haberler

Kart, Akşehir'de "İl Olma Teklifini" Anlattı

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Akşehir CHP ilçe binasında partililerin yoğun katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, Akşehir CHP ilçe binasında partililerin yoğun katılımıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Kart, 3 üç dönemdir milletvekilliği yaptığını, bu yasama dönemine kadar hiçbir ilçe için, uygun zemin olmadığı için il teklifi vermediğini belirtti.

Hükümetin büyükşehir belediyeleriyle ilgili yasa hazırlığı nedeniyle uygun zemin oluştuğunu ve Konya'da il olma ve ilçe olma potansiyeline sahip olan her yere bu tasarının yaratmış olduğu iklim nedeniyle teklif hazırladıklarını anlatan Kart, şunları kaydetti:

"Aynı anda Ereğli ve Akşehir ilçeleri için teklif hazırladık. Akşehir ve Ereğli bizim için hassasiyeti olan ve kamuoyuna verdiğimiz sözlerin olduğu iki ilçemizdir. Biz Ereğli teklifini önce verdik ardından Akşehir teklifini verecektim fakat 27 Mayıs'ta Danimarka'ya gitmem ve pazar günü ülkemizde hava yolu grevi olması nedeniyle Akşehir hakkında teklifi Pazartesi vermek zorunda kaldık. Bu bir lütuf değildir Bu Akşehir ve Ereğli'nin hakkıdır. Gerek coğrafi gerek insan sayısı olarak il potansiyeli her iki ilçemizde de mevcuttur. Biz bu konuda önde olmak gayreti içinde değiliz. Kanun teklifini verirken geçmiş dönemde hazırlanan AKP ve MHP tekliflerini de inceleyerek Akşehir konusundaki teklifimizi netleştirdik. Daha önceki tekliflerde imzası olan herkese teşekkür ediyorum."

- KONYA

Kaynak: AA / Yerel

Atilla Kart Akşehir Ereğli Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title