Haberler

Karşıyaka-Göztepe Derbisinde Bilet Yarışı

Ptt 1'inci Lig'de pazar günü oynanacak Karşıyaka-Göztepe müsabakası için bilet yarışı kızıştı.

İki kulübün yöneticileri, geçen hafta yaptıkları toplantıda derbilerde konuk takım taraftarına kontenjan kısıtlaması olmaksızın Atatürk Stadı'nın açık tribünün, ev sahibi taraftara ise kapalı tribünün tahsis edilmesini kararlaştırmıştı. Bu gelişmenin ardından misafir ekip konumundaki Göztepe'nin pazar günkü maç için Karşıyaka'dan 12 bin bilet talep attiği, yeşil kırmızılı yönetimin ise bu rakamı fazla bulduğu ve en fazla kendi taraftarının satın aldığı Passolig kartı sayısı kadar bilet verme niyetinde olduğu öğrenildi.

Bu arada Karşıyaka'da bazı yöneticiler, rakip takım seyircisine ayrılacak kontenjanın 5 binle sınırlandırılması konusunda ısrarcı olduğu bildirildi. Derbi haftasına girerken gaza basan Göztepeli taraftarlar, şu ana dek 10 bin 604 Passolig kartı alırken, başından beri e-bilet uygulamasına tavır koyan Karşıyaka'da tüm kampanyalara karşın bu sayı 7858'de kaldı. Kesin sayının yarın kulüp başkanlarının da katılımıyla yapılacak İl Spor Güverlik Kurulu toplantısında netleşeceği belirtildi. Derbinin oynanacağı Atatürk Stadı'nda açık tribün 18 bin, kapalı tribün ise 13 bin seyirci kapasitesine sahip.

BAŞKANLAR BULUŞMASI

İzmir'in iki köklü kulübü arasında yaşanan gerilimi düşürmek için bu sezon önemli adımlar atan Karşıyaka Başkanı Ali Erten ile Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, derbi öncesi yarın bir kez daha buluşacaklar. Derbideki güvenlik önlemlerini görüşmek üzere bugün yapılması planlanan İl Spor Güvenlik Kurulu toplantısı, başkanların da katılması için yarın saat 12.00'ye alındı.

İzmir Valiliği'nde gerçekleşecek toplantıya Vali Mustafa Toprak başkanlık edecek. Kentte 3 sezon sonra oynanacak derbideki nihai tribün paylaşımı, görev yapacak emniyet personeli ve özel güvenlik sayısı, alınacak tedbirler ile taraftarların stada geliş-gidiş güzergahları bu toplantıda netleşecek.

Ali Erten ve Mehmet Sepil, ilk kez Folkart'ın ortak forma reklamı töreninde buluşmuş, Sepil, Pınar Karşıyaka'nın Barcelona maçını Erten'le izleyip tarihi bir jeste bulunmuştu.

DEMİRÖREN'LE TERİM'E DAVET

Karşıyaka yönetimi, derbi maça Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'i de davet etti. Yeşil kırmızılı yönetimin davetine henüz bir cevap gelmedi.

FİFA KOKARTLI HAKEM İSTENDİ

Bu arada 17 Mart 2013'te oynanan son derbinin Hakem Hüseyin Sabancı'nın bazı kararları yüzünden çığırından çıktığını öne süren kulüp yöneticileri, benzer bir sıkıntı yaşanmaması için pazar günü maça FIFA kokartlı bir ismin atanmasını talep etti. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Sepil Ali Erten Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title