Haberler

Karşıyaka Destanı

Ptt 1'inci Lig'de Karşıyaka'nın Adana Demirspor karşısındaki muhteşem geri dönüşü, futbol gündemine damgasını vurdu.

Ptt 1'inci Lig'de Karşıyaka'nın Adana Demirspor karşısındaki muhteşem geri dönüşü, futbol gündemine damgasını vurdu. Karşıyaka, evinde şampiyonluk adayı rakibini 3-0 geriden gelip 6-5 yenerek inanılmazı yaşattı.

Süper Lig'de Çaykur Rizespor deplasmanından dönen Fenerbahçe kafile otobüsünün kurşunlanmasının şok etkisi yarattığı kara gecede yeşil kırmızılıların elde ettiği skor, en fazla konuşulan olaylarından biri oldu. Geçen hafta Samsunspor'a 4-0 yenilen Karşıyaka, tribün kapatma cezası aldığı maçın ilk yarısında taraftarını korkutsa da ikinci yarıda adeta futbol şov yaptı.

Karşıyaka, bu skorla hem kendi tarihinde hem de PTT 1'inci Lig'de eşi görülmemiş bir sonuç elde etti. Ligde daha önce 2007-08'de Samsunspor-Orduspor maçı 7-5, 2012-13'te Adana Demirspor-Bucaspor randevusu 5-5, bu sezon Kayserispor-Adana Demirspor karşılaşması 3-3 bitti ama hiçbir takım 19'uncu dakikada 3-0 geriye düşüp Karşıyaka'nın yaptığını başaramadı.

Futbolcuların onur mücadelesi verdiğini söyleyen Başkan Fatih Diniz, "Kaybetsek play off yarışından kopardık. Futbolcularımız goller geldikçe galibiyete inandı. Artık Ege Süper Lig umudu bu takıma destek versin" dedi.

ZAFERİN ŞİFRESİ

Karşıyaka teknik sorumlusu Ayhan Akman, müthiş geri dönüşü oyuncuların reaksiyonuna bağladı. İlk yarıda kötü oyunla kötü goller yediklerini söyleyen Ayhan Akman, şöyle konuştu:

"Sıkıntılarla boğuşuyoruz. Stadımız yok. Mali sorunlarımız var. Devreye mağlup girince oyuncularıma, (Maç henüz bitmedi. Reaksiyon gösterin, bırakmayın. Maçlar kazanılır, kaybedilir ama önemli olan teslim olmamak) dedim. Benim için kazanıp kaybetmekten öte takımın gösterdiği reaksiyon, kendilerine inanmaları önemliydi. Beni üzen şey kırılgan takım olmamız. Samsun deplasmanındaki gibi golü yiyince dağılıyoruz. Oyuncularım bu kez gerçek kapasitelerini ortaya koyup, maçı bırakmamanın ödülünü aldı."

ONUR YENİ TRANSFER

Karşıyaka'da skor 3-0'ken 25'inci dakikada Cenk Güvenç'in yerine oyuna dahil olan Onur Okan, 3 gol, 2 asistle Adana Demirspor'u yıkan isim oldu. Bu sezon yedek kulübesinden kurtulamayan Onur, patlama yaparken, "İlk yarının sonunda attığımız golle umutlandık. İkinci yarıda rakip 4-2 öne geçse de yılmadık. Buna çok ihtiyacımız vardı. Play off yarışımız sürecek" dedi.

Teknik heyetin sahaya kaptan çıkarıp onurlandırdığı Juninho da eski takımına rövaşatayla attığı takımının 5'inci golden sonra protokol tribünündeki Adanalı yöneticilere mesaj yolladı. Karşıyaka galibiyete 5'er bin TL prim verecek. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Samsunspor Karşıyaka Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title