Haberler

Karşıyaka'da Türküler Yarıştı

Karşıyaka Belediyesi'nin Sanata Katkı Anlamında Başlattığı Ödüllü Yarışmalardan Üçüncüsü Türkü Formunda Beste Yarışması Final Gösterileriyle Sonuçlandı.

Karşıyaka Belediyesi'nin sanata katkı anlamında başlattığı ödüllü yarışmalardan üçüncüsü Türkü Formunda Beste yarışması final gösterileriyle sonuçlandı.

Yarışmaya ülkemizin değişik yörelerinden katılan 36 eserden finale kalan 10 bestenin yarıştığı gecede Türk Halk Müziği'ne uzun yıllar emek vermiş ve beğeni toplamış jüri üyeleri Ümit Tokçan, Zafer Gündoğdu, Hale Gür, Celal Vural ve Prof. Dr. Kadir Kalkın dereceye girenleri belirlerken oldukça zorlandı. Sanata her zaman sahip çıkmaya devam edeceklerini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak " Karşıyaka Belediyesi olarak daha önce Karşıyaka şarkıları beste yarışması ile bağlama yarışmaları gerçekleştirdik. Bu yarışmalarda dereceye giren eserlerin ölümsüzleşmesi için CD yaparak ücretsiz dağıttık. Bu yarışmada da finale kalan 10 eserin CD'sini çıkaracağız. Kendi öz kültürümüz türkülerimize katkı koymak, zenginlik kazandırmak istedik . Yarışmaya katılan tüm eserler birbirinden daha güzel ve iyi hazırlanılmış. Emek veren, katkı koyan herkese teşekkür ediyorum." Dedi. Finale kalan 10 eseri de Türk Halk Müziği Sanatçısı Yılmaz Demirtaş seslendirdi.

Ülkemizin değişik yörelerine uygun hazırlanmış eserler izleyenlerden büyük beğeni topladı. Yarışma sonrası jüri üyeleri Türk Halk Müziği sanatçıları Ümit Tokcan ile Hale Gür türküler söyleyerek geceye renk kattı. Yarışma sonunda birinci gelen esere 5 bin YTL, ikinci gelen esere 2.500 YTL, üçüncü gelen esere de 1.250 YTL para ödülü verildi.

Yarışma sonucunda dereceye giren ilk üç eser olarak;birinciliği İstanbul'dan yarışmaya Yanan 469 rumuzuyla katılan söz ve seste kendine ait olan Mehmet Ali Özdemir, ikinciliği Garip 457 rumuzuyla katılan Hüseyin Yaltırık, üçüncülüğü ise Azeri Türkü Yunus Emre'nin bir şiirini besteleyen Nazım Aliyev kazandı.İlk üçe girenlerin ödülleri Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak tarafından verildi.

(Mİ-Mİ- (Mİ-Mİ-) 07.06.2008 14:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title