Haberler

Karşıyaka'da "Balkan Rüzgarı" Esecek

Karşıyaka Belediyesi'nin her yıl düzenlediği "Balkan Şenliği" bu yıl festivale dönüştü. 27 Ağustos'ta, CHP Genel Sekreteri Bihlun Tamaylıgil'in de katılacağı kortej yürüyüşü ile start alacak "Balkan Festivali" 3 gün boyunca Karşıyaka'da balkan rüzgarları estirecek.

27 Ağustos Salı günü saat: 17.00'de Belediye Hizmet Binası önünden başlayıp, Karşıyaka Çarşısı'nda devam edecek olan kortej yürüyüşünde, yüzlerce kişiden oluşan "Balkan Halayı"da çekilecek.

Karşıyaka Belediyesi'nin, İzmir'deki 21 balkan dernek ve federasyonuyla birlikte, 27-29 Ağustos tarihleri arasında, Karşıyaka Demokrasi Meydanı'nda gerçekleştireceği Balkan Festivali konserlerle renklenecek.

27 Ağustos akşamı, ülkemizde Balkan müziğini önemli ismi Suzan Kardeş'in sahne alacağı ilk konserin ardından, 28 Ağustos'ta Cenk Bosnalı, 29 Ağustos'ta ise, Havva Karakaş sevenleriyle buluşacak. Demokrasi Meydanı'nda saat: 20.00'de başlayacak konserlerde, sahne alacak. Festival de, Türkiye ve balkan ülkelerinden 9 ressamın eserlerinden oluşan bir de sergi yer alacak. Festival kapsamında Ahmet Priştina Kültür Merkezi'nde "Balkan Sohbetleri" konulu söyleşi gerçekleşecek. Bosna Hersek Fahri Konsolosu Kemal Baysak'ın moderatörlüğünde gerçekleşecek söyleşiye konuşmacı olarak eski milletvekillerinden Kemal Anadol, Kemal Vatan ve eğitimci yazar Yücel İzmirli katılacak.

Balkan kültürünün tüm renkleri 3 gün boyuna, Demokrasi Meydanı'ndaki dernek stantlarında, Karşıyakalılarla buluşacak. Balkan mutfağının eşsiz tatları, sergi ve söyleşiler, gösteriler ile renklenecek festivale tüm İzmirlileri davet eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Biz, Karşıyaka'da, kardeşliğin, dostluğun ve hoşgörünün resmini yapmak istiyoruz. Tüm kültürleri bu coğrafyada buluşturmak ve barışa bir ilmek de biz atmak istiyoruz. Bu nedenle, yılın farklı dönemlerinde düzenlediğimiz, bu tip, festival ve şenlikleri çok önemsiyoruz. Karşıyakamızın nüfusunun önemli bir bölümünü oluşturan Balkan göçmeni vatandaşlarımızdan, bu festivale katılarak, kültürlerini, bize en iyi şekilde anlatmalarını bekliyorum" dedi.

Öte yandan, festival dolayısıyla Bostanlı Demokrasi Meydanı'nda üç gün boyunca Balkan kültürünü tanıtan standlar açılıp, Balkan yemekleri sunumları gerçekleştirilecek.

KARŞIYAKA BELEDİYESİ BALKAN FESTİVALİ

27-29 AĞUSTOS 2013

Program:

27 Ağustos 2013 Salı

Saat 15.00: Söyleşi (Balkan Sohbetleri)

Yer: Karşıyaka Ahmet Priştina Kültür Merkezi (Şemikler)

Moderatör: A. Kemal Baysak (Bosna Hersek Fahri Konsolosu, Karşıyaka Belediyesi eski başkanı)

Konuşmacılar: Kemal Anadol (Eski milletvekili), Kemal Vatan (Eski milletvekili-),Yücel İzmirli (Eğitimci-yazar)

Saat 17.00: Kortej ve Göçmen Halayı

Belediye önünden hareket, Karşıyaka Çarşısına yürünecek, İskele önünde tüm katılımcılar ile Göçmen Halayı çekilecek

Saat 19.00: Bostanlı Demokrasi Meydanı'ndan Balkan standları açılacak

Saat 20.30: Konser (Bostanlı Demokrasi meydanı)

İbrahim Şengöz

Saat 21.00: SUZAN KARDEŞ

28 Ağustos 2013 Çarşamba

Saat 17.00 Karşıyaka Çarşısı halk oyunları gösterileri

Saat 20.30 KONSER

Süleyman Saidov (Makedonyalı Rack Saatçısı)

Saat 21.00 CENK BOSNALI

29 Ağustos 2013 Perşembe

Saat 17.00: Balkan Halk Oyunları gösterisi (Karşıyaka Çarşısı)

Saat 20.30: Konser Agim Fişar (Kosovalı Türk Halk Müziği sanatçısı)

Saat 21.00: Havva Karakaş Konseri - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bihlun Tamaylıgil Suzan Kardeş Karşıyaka İzmir Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA? 16 Nisan Kabine Toplantısı gündemi nedir? Merkez Bankası'nın faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı ne zaman açıklanacak? Resmi Gazete bugün (16 Nisan) kararları nedir? Resmi Gazete atama kararları 2024 belli oldu mu? 16 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 16 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Threads hesabı kapanırsa Instagram da kapanır mı, ne olur? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 16 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 16 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 16 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 16 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title