Haberler

    Karşınızda En Çok Satan Telefon Markaları

    Güncelleme:

    Küresel olarak baktığımızda 2019 yılının ilk yarısında 30 milyon daha az akıllı telefon satıldı ve Samsung yüzde 22,5'lik pazar payı ile birinciliğini sürdürdü. Uluslararası veri şirketi IDC tarafından yayınlanan verilere göre, bu yılın ocak-haziran döneminde küresel pazarda 644 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirildi.

    Küresel olarak baktığımızda 2019 yılının ilk yarısında 30 milyon daha az akıllı telefon satıldı ve Samsung yüzde 22,5'lik pazar payı ile birinciliğini sürdürdü.

    Uluslararası veri şirketi IDC tarafından yayınlanan verilere göre, bu yılın ocak-haziran döneminde küresel pazarda 644 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirildi.

    Söz konusu dönemde geçen yılın aynı dönemine göre 30 milyon daha az akıllı telefon satıldığı göze çarparken, büyük pazarlarda satışlar sadece Çin ve Brezilya'da arttı.

    En çok satış yapan akıllı telefon markaları arasında Çinli üreticiler öne çıkarken, en çok satış yapan ilk 5 marka arasında dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi olan Huawei'nin yanı sıra Çinli Xiaomi ve Oppo'nun da bulunduğu göze çarpıyor.

    Samsung yılın ilk yarısında 147,4 milyon akıllı telefon sattı ve dünyanın en büyük akıllı telefon üreticisi konumunu devam ettirdi.

    Huawei Çinli akıllı telefon üreticisi, ocak-haziran döneminde 117,8 milyon satış yaparak dünyanın en büyük ikinci akıllı telefon üreticisi konumunu korudu ve pazar payını yüzde 18,5'e çıkardı.

    Apple 70,2 milyon telefon satarak, üçüncü sırada yer aldı. Apple'nin akıllı telefonda pazar payı yüzde 10,9'a geriledi.

    Xiaomi 57,3 milyon akıllı telefon satarak, yüzde 8,9 pazar payı ile dördüncü sırada yer aldı.

    Oppo ise 52,6 milyon telefon satarken, yüzde 8,9 pazar payı ile beşinci oldu.

    Diğer akıllı telefon üreticikerinin satışları ise 198,7 milyon adet olarak hesaplanırken, pazar payları yüzde 30,85 olduğu görüldü.

    1 trilyon dolar değere ulaşarak rekora imza atan Apple'ın iPhone'lara uyguladığı yüksek fiyat politikası nedeniyle kullanıcılarda Çin markalı telefonlara kayma eğilimi dikkat olduğu çekiyor. Teknoloji devi Apple, bu yıl satışa sunduğu yeni iPhone'lar ile ilgili satış tahminlerini Çin ekonomisindeki büyümenin yavaşlamasıyla birlikte 20 yıl sonra ilk kez aşağı çekmek zorunda kaldı. Bu verilere rağmen Apple iPhone modellerinin stabil olması ve yazılım güncelleme desteğini hızla sürdürmesi sebebiyle halen en çok talep gören model olduğunu söyleyebiliriz.

    Kaynak: Yüksek Teknoloji / Yüksek Teknoloji

    Cep Telefonu Samsung Yüksek Teknoloji Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title