Haberler

Karşı: "Sadece 8 Mart'ta değil, her gün kadınlarımızla birlikteyiz"

Güncelleme:

Özel Medicana Bursa Hastanesi Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, "Sadece 8 Mart'ta değil, her gün kadınlarımızla birlikteyiz" dedi.

Özel Medicana Bursa Hastanesi Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, "Sadece 8 Mart'ta değil, her gün kadınlarımızla birlikteyiz" dedi.

Dünya Kadınlar Günü, dayanışma ve mücadele günü olduğunu belirten Özel Medicana Bursa Hastanesi Dr. Öğretim Üyesi Remzi Karşı, "8 Mart birleşmek, çoğalmak günüdür. Emeği ve hayatı üreten kadınlar, eşit, özgür bir dünya istiyor. 8 Mart, eşitlik, özgürlük ve insanca bir yaşam için mücadele eden, direnen kadınların hikayesidir. Kadınlar her 8 Mart'ta hak ve özgürlük mücadelesini haykırıyor. Bu ülkede kadın olmanın ağırlığını her gün yaşayan milyonlarca kadın var. Kadınlara yönelik cinayet, cinsel taciz ve çocuk istismarı rakamların da her geçen gün artış var. Her gün onlarca kadın ve çocuk, taciz, tecavüz ve aile içi cinsel şiddete maruz kalıyor. Evlerin duvarları arasında sır olup kalan sayısız taciz, tecavüz ve şiddet olayı yaşanıyor. Her gün onlarca kadın erkekler tarafından cinayete kurban ediliyor. 2020 yılında Türkiye'de 300 kadın öldürüldü. Milyonlarca kadın erkek şiddetine maruz kaldı. Kadınlar hayatın her alanında şiddetin türlü hallerine maruz bırakılıyor. Kadını eve kapatıp doğum makinesi olmayı reva gören zihniyetin bir tezahürü de, kadını iş yaşamında güvencesiz kılmak, evde kalmaya zorlamaktır" dedi.

Medicana Bursa Hastanesi'nde görev yapan 500'e yakın kadın çalışanıyla birlikte sağlık hizmeti sunmaktan mutluluk duyduğunu belirten Karşı, "Sadece 8 Mart'ta değil, her gün kadınlarımızla birlikteyiz. Kadınlar dünyayı değiştirecek güce sahiptir. Kadınlar şiddetten arınmış, kadın-erkek eşitliğinin anayasal güvence altına alındığı; sınıfsız, sömürüsüz, savaşsız ve adil bir dünyada yaşamak istiyor. Barıştan yana, eşitlikten yana, adaletten yana umudu kaybetmiyorlar. Haklarını kazanan eşit barış içinde bir dünya da yaşayan kadınların mücadelesinin, umudunun kaybolmaması dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun" şeklinde konuştu. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Bursa Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title