Haberler

Kars Tıpı Esaretınde

Kars'ta İl Genelinde Etkili Olan Tipi Nedeniyle 307 Koy Yolu Ulasima Kapanirken, Cok Sayida Maddi Hasarli Kaza Meydana Geldi, Sehirlerarasi Ulasim İse Guclukle Saglaniyor.

Kars'ta il genelinde etkili olan tipi nedeniyle 307 koy yolu ulasima kapanirken, cok sayida maddi hasarli kaza meydana geldi, sehirlerarasi ulasim ise guclukle saglaniyor.

Kente gunlerdir devam eden kar yagisinin ardindan bugun etkili olan siddetli tipi gunluk hayati olumsuz yonde etkiledi. Kent merkezinde sokaga cikan vatandaslar akla karayi sectiler. Tipi esaretinde kalan vatandaslar yurumekte bile zorlanirken, biyiklari, saclari ve kirpikleri buz tuttu. Tipiden en cok da kadinlar ve cocuklar etkilendi. Cocuklar adim atmakta bile zorlandilar. Ekmek tasiyan firin iscileri, alisveristen donen kadinlar tipi altinda zor anlar yasadilar.

307 KOY YOLU ULASIMA KAPANDI

Kar yagisi nedeni ile il merkezinde 48, Akyaka ilcesinde 16, Arpacay ilcesinde 38, Digor ilcesinde 30, Kagizman ilcesinde 58, Sarikamis ilcesinde 48, Selim ilcesinde 44 ve Susuz ilcesinde 25 olmak uzere toplam 307 koy yolu ulasima kapandi. Kapali koy yollarinin ulasima acilmasi icin Il Ozel Idaresi ve diger kuruluslar tarafindan yurutulen calismalar yogun olarak devam ediyor.

SEHIRLERARASI YOLLARDA ULASIM GUCLUKLE SAGLANIYOR

Kars-Ardahan karayolu siddetli tipi ve yogun kar nedeniyle ulasima kapandi. Kars-Erzurum, Kars-Igdir karayolunda ise ulasim guclukle saglaniyor. Susuz ilcesini Catak koyune baglayan yolda 10 arac mahsur kaldi. Mahsur kalanlara ulasilmasi icin calismalar araliksiz surduruluyor. Susuz-Gole yolunda gorus mesafesi sifira dustu. Emniyet gucleri yol kontrolunde bulunmakta zorlaniyorlar. Buna bagli olarak cok sayida maddi hasarli trafik kazalari meydana geldi. Kent merkezinde ve sehirlerarasi yollarda 20 adet

maddi hasarli trafik kazasi meydana geldi.

KARAKURT-SARIKAMIS ARASINDA BIR ARAC ARAS NEHRINE UCTU

Bu arada, Erzurum'dan Igdir'a dogru gitmekte olan ve icerisinde 3 kisilik ailenin oldugu bir ozel oto Karakurt-Horasan arasinda yolun kaygan olmasi nedeniyle Aras Nehri'ne uctu. Cevreden gecenler tarafindan kurtarilan sahislardan 3 yasindaki bir cocugun hafif sekilde yaralandigi ve ailenin bir otobusle Igdir'a gonderildikleri ogrenildi.

(BA-IRT-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title