Haberler

Kars Tipi Esaretinde

Kars'ta il genelinde etkili olan tipi nedeniyle 307 köy yolu ulaşıma kapanırken, çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi, şehirlerarası ulaşım ise güçlükle sağlanıyor.

Kente günlerdir devam eden kar yağışının ardından bugün etkili olan şiddetli tipi günlük hayatı olumsuz yönde etkiledi. Kent merkezinde sokağa çıkan vatandaşlar akla karayı seçtiler. Tipi esaretinde kalan vatandaşlar yürümekte bile zorlanırken, bıyıkları, saçları ve kirpikleri buz tuttu. Tipiden en çok da kadınlar ve çocuklar etkilendi. Çocuklar adım atmakta bile zorlandılar. Ekmek taşıyan fırın işçileri, alışverişten dönen kadınlar tipi altında zor anlar yaşadılar.

307 KÖY YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Kar yağışı nedeni ile il merkezinde 48, Akyaka ilçesinde 16, Arpaçay ilçesinde 38, Digor ilçesinde 30, Kağızman ilçesinde 58, Sarıkamış ilçesinde 48, Selim ilçesinde 44 ve Susuz ilçesinde 25 olmak üzere toplam 307 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için İl Özel İdaresi ve diğer kuruluşlar tarafından yürütülen çalışmalar yoğun olarak devam ediyor.

ŞEHİRLERARASI YOLLARDA ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Kars-Ardahan karayolu şiddetli tipi ve yoğun kar nedeniyle ulaşıma kapandı. Kars-Erzurum, Kars-Iğdır karayolunda ise ulaşım güçlükle sağlanıyor. Susuz ilçesini Çatak köyüne bağlayan yolda 10 araç mahsur kaldı. Mahsur kalanlara ulaşılması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Susuz-Göle yolunda görüş mesafesi sıfıra düştü. Emniyet güçleri yol kontrolünde bulunmakta zorlanıyorlar. Buna bağlı olarak çok sayıda maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi. Kent merkezinde ve şehirlerarası yollarda 20 adet

maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi.

KARAKURT-SARIKAMIŞ ARASINDA BİR ARAÇ ARAS NEHRİNE UÇTU

Bu arada, Erzurum'dan Iğdır'a doğru gitmekte olan ve içerisinde 3 kişilik ailenin olduğu bir özel oto Karakurt-Horasan arasında yolun kaygan olması nedeniyle Aras Nehri'ne uçtu. Çevreden geçenler tarafından kurtarılan şahıslardan 3 yaşındaki bir çocuğun hafif şekilde yaralandığı ve ailenin bir otobüsle Iğdır'a gönderildikleri öğrenildi.

(BA-İRT-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title