Haberler

Kars'taki 'Aşıklar Bayramı'nın Son Gününde Davetliler Uyudu

Kars'ta Bu Yıl 4'üncüsü Düzenlenen 'Türkiye Murat Çobanoğlu Uluslararası Aşıklar Bayramı'nın Son Gününde İlginç Görüntüler Yaşandı. 14 Dalda Yapılan Yarışmalarda Dereceye Giren 160 Kişiye Ödüllerinin Verildiği Program Geç Saatlere Kadar Sürünce Bazı Davetliler Uyudu. Son Olarak Sahneye Çıkan 75 Yaşındaki Karslı Aşık İhsan Şahbazoğlu'nun Okuduğu Kahramanlık Şiiri Uyuyanları Uyandırmaya Yetti.

Kars'ta bu yıl 4'üncüsü düzenlenen 'Türkiye Murat Çobanoğlu Uluslararası Aşıklar Bayramı'nın son gününde ilginç görüntüler yaşandı. 14 dalda yapılan yarışmalarda dereceye giren 160 kişiye ödüllerinin verildiği program geç saatlere kadar sürünce bazı davetliler uyudu. Son olarak sahneye çıkan 75 yaşındaki Karslı aşık İhsan Şahbazoğlu'nun okuduğu kahramanlık şiiri uyuyanları uyandırmaya yetti.

Kars Belediyesi'nin organizasyonuyla Kars Sanat Merkezi'nde düzenlenen 4. Türkiye Murat Çobanoğlu Uluslararası Aşıklar Bayramı, ödül töreniyle sona erdi. Türkiye'nin yanı sıra, Fransa, Almanya, Gürcistan, Azerbaycan ve Kosova'dan katılan 320 aşık, 3 gün boyunca 14 dalda kıyasıya yarıştı.

Yarışmaların tamamlanmasından sonra dereceye giren aşıklar için ödül töreni düzenlendi. Törene, Kars Belediye Başkan Vekili Tuncer Daşdemir, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, Selim Belediye Başkanı İlhan Çiftçi, AK Parti Kars eski Milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, AK Parti Bursa eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu, Devlet Sanatçısı Şeref Taşlıova, Murat Çobanoğlu'nun oğlu Şentürk Çobanoğlu, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı. 14 daldaki final yarışmalarının geç saatlere kadar sürmesi davetlilerin uykusunu getirdi. Başta AK Parti Bursa eski Milletvekili Faruk Ambarcıoğlu ve Selim Belediye Başkanı İlhan Çiftçi olmak üzere birçok davetli uykusuna yenik düştü. İlginç görüntülerin yaşandığı salonda şiir okumak için sahneye çıkan 75 yaşındaki Karslı aşık İhsan Şahbazoğlu, uyuyanları kendilerine getirdi. Okuduğu kahramanlık şiiriyle sık sık alkış alan ve esprili tavırlarıyla salondakilerin gönlünde taht kuran Şahbazoğlu'nun şiirinden sonra Erzurum'lu Aşık Reyhani'nin kızı Yasemin Şahbaz da bir şiir okudu. Şahbaz, Belediye Başkan Vekili Daşdemir'e Murat Çobanoğlu'nun Aşık Reyhani ve Aşık Şeref Taşlıova ile birlikte çektirdiği siyah beyaz fotoğrafını hediye etti.

Daha sonra dereceye giren ve jüri özel ödülünü alan toplam 160 aşık ödül aldı. Ödüller salonda bulunan protokol, daire amirleri ve gazeteciler tarafından aşıklara dağıtıldı.

14 dalda birinci olan aşıklar şunlar:

1-Atışma Dalı Doğaçlama'da birinci İzmir'den Ali Rıza Ezgi 2-Muamma Dalı'nda 5 birinci; Adana'dan Harika Ufuk, Seda Morkol, Binali Yıldırım, Doğan Türkdoğan, İzmir'den Ali Özdemir 3-Doğu Anadolu Türü Aşık Şenlik, Çobanoğlu Tavrı'nda birinci Kars'tan Ilgar Çiftçioğlu 4-Divan Türünde Atışma-Doğaçlama'da birinci Ankara'dan Zafer Karabey 5-Ege ve Akdeniz Bölgesi Karacaoğlan-Barak Tavrı'nda birinci Kahramanmaraş'tan Bahattin Bulut 6-Orta Anadolu Sivas ve Bozlak Tavrı'nda birinci Kayseri'den Abdülkadir Temizyürek 7-Erzurum ve Erciş Ağzı Aşık Summani-Ercişli Emrah Tavrı'nda birinci Kars'tan Erdinç Doğan 8-Anadolu İlleri Yöresel Tavrı'nda birinci Bolu'dan Hasan Kaplan 9-Dudak (Leb) Değmez Dalı'nda birinci İstanbul'dan Mustafa Ayaz 10-Karşılıklı (Methiye) Atışma Dalı'nda birinci Sivas'tan Murat Tanrıverdi 11-Doğu Anadolu Türü İl Yöresel Tavrı'nda birinci Kars'tan Bilal Ersarı 12-Ege ve Akdeniz Bölgesi İl Yöresel Tavrı'nda birinci Adana'dan Nezir Kaya 13-Şiir (Kars'tan Selam Olsun Anadolu'ya) Dalı'nda birinci İstanbul'dan Tuncay Zavotçu 14-En yaşlı ve en genç Dede Korkut Ödülü İzmir'den Mevlüt Kaya(85) ve Kahramanmaraş'tan İlyas Tunç(12) (BA-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title