Haberler

Kars'ta "Tuvale Düşen İlk Işık" Resim Sergisi

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından bölgenin önemli turizm değerlerini tanıtmak için resim sergisi açıldı.

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) tarafından bölgenin önemli turizm değerlerini tanıtmak için resim sergisi açıldı.

SERKA'nın, Kafkas Üniversitesi (KAÜ), Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltıraşlar Derneği ile yaptığı işbirliği kapsamında, Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin sahip olduğu değerleri anlatan çalışma yapıldı.

Bölgeye davet edilen ressamlara Kars Kalesi, Çıldır Gölü, Camuşlu kaya yazıtları, İshak Paşa Sarayı, Ahmedi Hani Türbesi, Ani Ören Yeri, Şeytan Kalesi gezdirildi.

Çalışmalar kapsamında, Gül Ahmet Aytemiz Güzel Sanatlar Lisesi'nde öğrencilerle tecrübe paylaşımı toplantısı gerçekleştirildi.

Ardından Kars Kalesi, Ağrı Dağı, Nuh'un Gemisi, Çıldır Gölü, İshak Paşa Sarayı gibi bölgenin birçok önemli değeri usta sanatçıların tuvallerinde hayat buldu.

SERKA hizmet binasında Vali Günay Özdemir'in açılışını yaptığı "Tuvale Düşen İlk Işık" adlı resim sergisine, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Hüsnü Kapu ve davetliler de katıldı.

Klasik müzik dinletisinin de yer aldığı sergi, üç gün açık kalacak.

SERKA Genel Sekreteri Doç. Dr. Kapu, etkinlikte emeği geçen ressamlar Teymur Ağalıoğlu, Bünyamin Balamir, Ali Düzgün, Emin Güler, Hasan Rastgeldi, Zeki Serbest, Celalettin Tandoğdu, Yusuf Toprak, Ruhsar Karaoğlu Uçar ile KAÜ öğretim üyelerine, katılım ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kaynak: AA / Yerel

İshak Paşa Sarayı Ardahan Çıldır Kars Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title