Haberler

Kars'ta Son Bir Yıl İçinde 5 Milyon Fidan Dikildi

Kars'ın Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Sayım Çakır, Son Bir Yıl İçinde İl Genelinde 5 Milyon Fidan Diktirdiklerini Açıkladı.

Kars'ın Sarıkamış Orman İşletme Müdürü Sayım Çakır, son bir yıl içinde il genelinde 5 milyon fidan diktirdiklerini açıkladı.

Açıklamalarda bulunan Sayım Çakır, bölgede yaptıkları etüt çalışmaları sonucunda, il merkezi ile tüm ilçelerde boş arazi bırakmamak amacıyla 5 milyon fidan diktirdiklerini söyledi. Çakır, "Kars'tan başlayarak, Sarıkamış, Selim, Akyaka, Arpaçay, Digor ve Susuz ilçelerimize sarıçam, huş, akasya ve kayın fidanlarından 5 milyon adet dikildi. Fidanları yalnızca devlet kurumlarına değil, özel kişi ve kuruluşlarada talep karşılığında veriyoruz. Önümüzdeki yıl hedefimiz 10 milyon fidandır. Ormanlık arazide yapılan bakım çalışmalarıyla, özellikle Sarıkamış ormanları önümüzdeki yıllarda ülkemizdeki en değerli ormanlar haline gelecektir" dedi.

(İD-BA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title