Haberler

Kars'ta Sokak Hayvanları Sorunu Masaya Yatırıldı

Kars'ta, Vali Rahmi Doğan Başkanlığı'nda "Sahipsiz Sokak Hayvanlarının Sorunları" ile ilgili toplantı yapıldı.

Valilik Gazi Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, hayvan severlerin talepleri doğrultusunda, Kars'taki sahipsiz sokak hayvanlarının sorunlarının çözümü masaya yatırıldı.

Vali Doğan Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda, Kars Belediye Başkanlığı'na ait Geçici Bakım Evinin şartlarının iyileştirilmesi için yapılması gerekenler ele alındı.

Geçici Bakım Evinde sahipsiz sokak hayvanlarının rehabilitasyonu için bir konteynır ve alanın genişletilmesi için bin metrelik kafes tel desteği Vali Rahmi Doğan tarafından sağlanırken, temin edilecek olan konteynerin içinde yapılacak olan ameliyatların malzemeleri ve yine Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 2017/3 Sayılı Genelgesi doğrultusunda kısırlaştırılan her bir hayvan için 50 TL. desteğin sağlanması için Vali Doğan talimat verdi.

Ayrıca Kars'taki hayvan severlerinin talebi üzerine ikinci bir Geçici Bakım Evi yerinin ilgili yönetmelik hükümlerine uygun olması şartıyla projeleri de dahil olmak üzere tahsis edilmesi için çalışma başlatıldı.

Düzenlenen toplantıya, Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şaban Maraşlı, Orman ve Su İşleri Kars İl Şube Müdürü Murat Doğanay, Kars Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Belkıs Çetin, gönüllü hayvan severler Yusuf Umut Batu, Berivan Buğan, Gizem Aydın katıldı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Nezih Doğan Rahmi Doğan Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title