Haberler

Kars'ta, "Robotik Beyinler" laboratuvarının açılışı yapıldı

Güncelleme:

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) desteğiyle Arpaçay Halk Eğitim Merkezi'nde kurulan robotik kodlama laboratuvarı, SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Türker Öksüz tarafından törenle açıldı.

Serhat Kalkınma Ajansı'nın (SERKA) desteğiyle Arpaçay Halk Eğitim Merkezi'nde kurulan robotik kodlama laboratuvarı, SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Türker Öksüz tarafından törenle açıldı.

SERKA desteğiyle hayata geçirilen "Arpaçay'da Robotik Beyinler" projesi kapsamında kurulan robotik kodlama eğitim laboratuvarının açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

SERKA'nın Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı kapsamında Arpaçay Halk Eğitim Merkezi'nde kurulan laboratuvarın açılış programına SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Türker Öksüz, Arpaçay Kaymakamı Mustafa Uğur Özerden, Arpaçay Belediye Başkanı Erçetin Altay, SERKA Genel Sekreter Vekili Nurullah Karaca, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Acay ile bazı kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Projeyle ilgili sunum yapan İlçe Halk Eğitim Müdürü Öner Turgut, projenin amacı, hedefleri ve robotik kodlama laboratuvarıyla ilgili bilgi verdi. İlçede görev yapan 21 öğretmene eğitici eğitimi verdiklerini belirten Turgut, eğitim alan öğretmenlerin ilk aşamada 200 öğrenciye robotik kodlama eğitimi vereceklerini söyledi. Daha sonra laboratuvarın açılışını yapan SERKA Yönetim Kurulu Başkanı Kars Valisi Türker Öksüz, Türkiye'nin artık teknolojiyi dışardan alan değil, kendi teknolojisini üreten bir ülke konumuna geldiğini belirterek, bu eğitimlerin daha alt kademelerde de verilmesi gerektiğini söyledi. Eğitici eğitimi alan öğretmenlerle bir süre sohbet eden Vali Öksüz, daha sonra öğretmenlerin laboratuvarda yaptıkları robotların gösterisini izledi.

SERKA'nın desteğiyle kurulan Robotik Kodlama Eğitim Laboratuvarı'nda gelişmiş teknolojiye sahip robot turnuva masası, dizüstü bilgisayarlar, tabletler, 3D yazıcı, robot kiti, yedek parça kiti ve projeksiyon cihazı bulunuyor. Proje kapsamında eğitim alacak öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal hayata uyumları ve toplumsal entegrasyonu sağlamaları hedeflenirken, robotlarla verilecek eğitimler sayesinde öğrencilerin mesleki ve yenilikçi teknoloji uygulamalarından da yararlanmaları sağlanacak. Yazılımcı ara elemanı ihtiyacını karşılayarak istihdam sağlamak ve gençlerin analitik düşünme ve problem çözme kabiliyetlerini arttırmak, kodlama ve algoritma mantığını kavramalarını sağlamak da projenin önemli hedefleri arasında yer alıyor. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türker Öksüz Arpaçay Kars Haberler

Bakmadan Geçme

Kabine Toplantısı ne zaman, saat kaçta? Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı tarihi belli oldu mu? Çorlu tren kazası duruşmasında karar belli oldu mu? Tren kazası davasında son durum nedir? 2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title