Haberler

Kars'ta 'İmam Hatip Liseleri 4. Arapça Birliği ve Etkinlik Yarışması' Bölge Finali Başladı

Kars İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde yapılan ve 11 ilin katıldığı "İmam Hatip Liseleri 4.Arapça Birliği ve Etkinlik yarışması" bölge finali Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda başladı.yaptı.

Kars İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde yapılan ve 11 ilin katıldığı "İmam Hatip Liseleri 4. Arapça Birliği ve Etkinlik yarışması" bölge finali Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ve Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından açılış konuşmasını Kars İmam Hatip Lisesi Müdürü Mehmet Emin Bayrambey,

yaptı.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Din Öğretim Genel Müdürlüğüyle düzenlediği Arapça etkili dil yarışmalarının elbette öğrenciler üzerinde çok önemli etkisi olacağına dikkat çekti.

Alkış; "Allah katında ruh taşıyan her ashabın sofrasından yeme hakkı vardır. Bu sofradan herkes yer ama kimseye hesap sorulmaz. Sizleri Ebu-l Hasan Harakan-i beldesinden saygıyla selamlıyorum" dedi.

Yıldırım Alkış; "Üzerinde bulunduğumuz topraklar Alparslan'ın Anadolu'da fetih ettiği ilk topraklar olduğunu ve aynı zamanda Alparslan olsun Türklerin yaptığı ilk mescitlerin Kars'ta olduğunu belirterek sözlerime devam ediyorum. Yine bu topraklar Çanakkale ve en fazla şehidi olan il Kars serhat şehri olma sebebiyle 1.5 milyon şehit olduğu tahmin ediliyor. En son Sarıkamış'ta 90 bin şehidi anmadan geçmek mümkün değildir. Bizde elimizden geldiğince gücümüz yettiğince sizlerin yanında olmaya çalışacağız. Güzel bir yarışma olmasını diliyorum" diye konuştu.

Daha sonra söz alan Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Programlar ve Materyaller Grup Başkanı Nazif Yılmaz ise, "Arapça cennettir. Dolayısıyla Arapça yaymaya çalışan arkadaşlar ve öğrenciler bizden önde olacaktır. Bu arkadaşlar buraya bir emekle geldiler. Kendi okullarında hazırladıklarını, o heyecanlarını o güzel çalışmalarını burada görme imkanı bulacağız. Ülkemizde yıllarca Arapça öğrenimi sorunlu bir olay gibi çıkmış. İlahiyat fakültesi hocalarımızda içindedir ve biliyorlar yıllardır ilahiyat fakültesi öğrencilerimiz önce 7 sene sonra 4 sene, şimdi ise 8 seneden ümitliyiz. Ama ben öğrendiğim Arapçayla umre ve hacca gittiğimde kendimi ifade eden bir Arapça olarak ifade edemiyorum. Bunun temel sebebi Arapça öğretiminde ki bakış açısından kaynaklanıyor" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmalarından ardından yarışmalara geçildi. Kars, Siirt, Iğdır, Bingöl, Erzincan, Ardahan, Ağrı, Erzurum, Gümüşhane, Bayburt ve Muş illerinin yarıştığı bölge finali Arapça Bilgi Yarışması, Arapça Şiir Yarışması, Arapça Hitabet Yarışması, Arapça Musiki Yarışmasının ardından program ödül töreniyle son bulacak.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'ndaki programa; KAÜ Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hidayet Metin Erdoğan, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, MEB Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Programlar ve Materyaller Grup Başkanı Nazif Yılmaz, il temsilcileri ve yarışmacı öğrenciler katıldı. - KARS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Nazif Yılmaz Kars Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title