Haberler

Kars'ta Boru Hattındaki Patlama

Vali Ahmet Kara, ilçe yakınlarından geçen doğalgaz boru hattındaki patlamaya ilişkin, "Şu ana kadar yaptığımız değerlendirmeler bu işin terör olayına benzemediği yönünde" dedi.

Vali Ahmet Kara, ilçe yakınlarından geçen doğalgaz boru hattındaki patlamaya ilişkin, "Şu ana kadar yaptığımız değerlendirmeler bu işin terör olayına benzemediği yönünde" dedi.

Kara, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Uçar, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, İlçe Belediye Başkanı İlhan Özbilen ve BOTAŞ yetkilileriyle birlikte, doğalgaz boru hattında patlamanın meydana geldiği bölgede incelemelerde bulundu.

Vali Kara, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Mayıs'ta meydana gelen patlamanın hemen ardından vanaların kapatıldığını ancak boruda kalan doğalgazın bir süre daha yandığını söyledi.

Patlamanın ardından yaklaşık 100 metre ile 300 metre arasındaki alanda meydana gelen alev topunun Kars'tan görüldüğünü belirten Kara, "Bu nedenle hattın gazı kesik. Dolayısıyla ilçemiz şu anda doğalgazdan istifade edemiyor" diye konuştu.

Patlamadan hemen sonra Cumhuriyet Savcılığı'nın olaya el koyduğunu bildiren Kara, şunları kaydetti:

"Yani 'adli makamlar olaya el koydu' diyebiliriz. Adli makamların incelemesinden sonra olay zaten tam ortaya çıkacak. Şimdi bizim tahminimiz, şu ana kadar yaptığımız değerlendirmeler bu işin bir terör olayına benzemediği yönünde. Ama tabi bilmiyoruz. Savcılık inceleyip bilirkişiler gerekli incelemeyi yapıp, raporları verdikten sonra olayın ne olduğu ortaya çıkacak. Her türlü tedbir alındı. Burası normal olarak açık bir bölge. Bundan dolayı terör ihtimalinin zayıf olduğunu düşünüyoruz."

"Bu bir felakettir, sebebi ne olursa olsun felakettir, doğal afettir bizim için" diyen Vali Kara, bu tür felaketlerin bir daha olmaması temennisinde bulundu.

BOTAŞ'ın yapacağı tadilatın ardından yeniden doğalgaz verileceğini vurgulayan Kara, "Elektrik, su, gaz hayatın bir parçası haline gelmiştir. Şu anda gaz olmaması nedeniyle Sarıkamış'ta hayatın yarısı aksamıştır. Zannederim bir hafta içinde gaz verilecektir. Zarar olarak bunun maliyeti fazla olmasa da yanan gazın maliyetinin oldukça fazla olduğunu düşünüyorum" dedi.

Vali Kara, bir gazetecinin sorusu üzerine de şöyle konuştu:

"Kars bölgesi genelde terör konusunda çok hassasiyet arz etmiyordu doğrusu. Ama hem Iğdır'daki 3 aracın yakılması ve bazı vatandaşların kaçırılması olayı, hem de bizim jandarmaya yardımcı olan konuşlanmış Piyade Birliğine Keklik Deresi yakınlardaki roket saldırısı. Bir de dün akşam Kağızman'da düdüklü tencere içine yerleştirilmiş 10 kiloya yakın bomba bulunmuştur. Demek ki terörün, eşkıyanın ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Tedbirli olmamız lazım. Çünkü bunlar maalesef artık çoluk-çocuk demiyorlardı, öldürüyorlardı. Şimdi de 'halkın hayatı durur, her türlü ihtiyaçları sekteye uğrar' diye düşünmüyorlar. İşte gazı patlatabiliyorlar, yarın başka bir yeri patlatabilirler."

Teröristlere güvenlik kuvvetleri ile gereken cevabı vereceklerini bildiren Vali Kara, şöyle devam etti:

"Daha önce Bingöl'de bir astsubayımız şehit olmuştu, orada birçok terörist etkisiz hale getirildi. Biz de yaptığımız ve yapacağımız planlar neticesinde, bu bölgede sayılarının 15 ile 20 arasında olduğunu tahmin ettiğimiz, Kağızman Boyalı Ormanları ve Göle istikametinde bölünmüş vaziyette, 3-4 kişilik gruplar halinde olduklarını düşünüyoruz. Ona ait her türlü planlamayı yaptık. Onların etkisiz hale getirilmesi için gerekli çabayı sarf edeceğiz."

- KARS

Kaynak: AA / Politika

Mustafa Kara Ahmet Kara Sarıkamış Kars Politika Güncel Haberler

title