Haberler

Kars, Şırnak ve Siirt'te Terörle Mücadele

Kars'ta Bir Terörist Sağ Ele Geçirildi, Şırnak'ta Teröristlerce Tuzaklanan Patlayıcı Maddeden 5 Güvenlik Görevlisi Yaralandı.

Kars'ta bir terörist sağ ele geçirildi, Şırnak'ta teröristlerce tuzaklanan patlayıcı maddeden 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan terörle mücadeleye ilişkin duyuruya göre, Kars'ın Digor ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçleri tarafından önceki gün saat 23.30'da yapılan arazi arama ve tarama faaliyeti esnasında, bir terörist; bir adet Kaleşnikof piyade tüfeği, bir adet el bombası, bir adet gece görüş gözlüğü ve dört adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü ile sağ ele geçirildi.

Şırnak'ın Silopi ilçesi dağlık arazi kesiminde, güvenlik güçlerince yapılan arazi aramaları sırasında, teröristlerce tuzaklanan patlayıcı madde düzeneği dün saat 16.20'de patladı, 5 güvenlik görevlisi yaralandı.

Kars'ın Digor ilçesi dağlık arazi kesiminde, teröristlere ait iki ayrı sığınakta; 4 kilogram C-4 patlayıcı, 0.5 kilogram amonyum nitrat, iki adet elektrikli fünye, yirmi beş adet piyade tüfeği mühimmatı ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Siirt'in Pervari ilçesinde ise sivil şahısa ait bir aracın geçişi sırasında teröristlerce yola döşenen patlayıcı madde düzeneği dün saat 17.30'da infilak etti, araçta maddi hasar meydana geldi.

Duyuruda ayrıca; Kars'ın Digor ilçesi dağlık arazi kesiminde, dün saat 21.30'da etkisiz hale getirilen teröristle; bir adet M-16 piyade tüfeği, bu tüfeğe ait beş şarjör, bir adet Glock marka tabanca ve iki adet el bombası ele geçirildiği, Gümüşhane'nin Torul ilçesinde, yakalanan bir terör örgütü mensubunun yer göstermesi sonucu dün saat 10.00 bulunan bir terörist cesedi ile birlikte üç adet el bombası, 2,2 Kg. C-4 plastik patlayıcı, on üç adet elektrikli fünye, bir adet telsiz, bir adet patlayıcı madde düzeneği, üç yüz on adet piyade tüfeği mühimmatı bulunduğu bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title