Haberler

Kars: Kars'ta Kızılay'dan Yardım Alan Şehit ve Gazilerden Askere Gitme İsteği

Kızılay Kars Şube Başkanlığı Tarafından Dağıtılan Yardım Malzemelerini Alan Gaziler ve Şehit Aileleri, Tekrar Askere Alınma İsteğinde Bulunarak, "Bizi Askere Alın, Gençlerden İyi Vazife Yaparız" Dediler.

Kızılay Kars Şube Başkanlığı tarafından dağıtılan yardım malzemelerini alan gaziler ve şehit aileleri, tekrar askere alınma isteğinde bulunarak, "Bizi askere alın, gençlerden iyi vazife yaparız" dediler.

Kızılay Düğün Salonu'nda bir araya gelen gazilere ve şehit ailelerine kuru gıda, elbise ve mutfak malzemesi dağıtan Kızılay Kars Şube Başkanı İsmail Medet Alibeyoğlu, gaziler ve şehit ailelerine yardıma devam edeceklerini söyledi.

Kars Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Atalay Sancarbarlas'ın da hazır bulunduğu yardım dağıtımında, kendilerine bol bol dua ettiler. Kore gazisi olan 75 yaşındaki Mehmet Karabağ, yardım eli uzandığı için mutlu olduklarını ifade ederken "Biz de canımızı bu bayrak ve vatan için feda etsek yine azdır. Şimdi yine seve seve asker olmak isteriz. Ben askerde çavuş idim. İki tane ağır makineli vardı arkamda. Şimdi yine aynı vazifeyi hiç çekinmeden yapmak isterim. Gençlerden daha iyi vazife yaparım" dedi.

Kore Gazisi Ali İlbeyi de, "Asker olacağım asker, nöbette vatanı bekleyeceğim. Kore'de sıhhiye çavuşuydum" diye konuştu.

Yardım malzemelerini alanlar arasında şehit aileleri de bulunuyordu. 5 kızıyla yaşayan Asiye Balk isimli bir şehit annesi, tek oğlunu da 1994 yılında Eruh'ta şehit vermişti. Anıları tazelen ve duygulandığı gözlenen Asiye Balk, "Devlet sağolsun, vatan sağolsun" demekle yetindi. Tezkeresine 45 gün kala Tunceli'de şehit düşen Mehmet Ayırkan'ın babası Casim Ayırkan ise, "Bize bu yardımı yapanlardan Allah razı olsun. Cenabı Allah, devletimize, milletimize zeval vermesin. Bu vatan için her zaman ölüme hazırız" şeklinde konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

title