Haberler

Kars: Kars, Köpeklerin İstilasına Uğradı

Kars'ta, Başı Boş Gezen Köpekler Trafiği Alt-üst Ederken, Vatandaşlar da Büyük Korku Yaşadı.

Kars'ta, başı boş gezen köpekler trafiği alt-üst ederken, vatandaşlar da büyük korku yaşadı.

Adeta köpek istilasına uğrayan Kars'ta, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu'nun önceki gün valilikte düzenlenen "Başı Boş Köpeklerin Islahı" konulu toplantıda gündeme getirdiği "Köylüler sahipsiz bıraktığı köpekleri kente bırakıyor. Bunun önüne geçilmeli" sözlerinin üzerinden bir gün geçmesine rağmen, başı boş köpekler hem trafiği aksatıyor hem de vatandaşı tedirgin ediyor. Traktör römorklarında, minibüs bagajlarında getirilen ve kuytu yerlerde kente bırakılan başı boş köpekler Kars'ta büyük bir sorun haline geldi. Sayıları gün geçtikçe artan köpekler, çöplere akın etmeye, etrafa saldırmaya başladı.

Dün de Kars'ın en işlek caddelerinden Faikbey, Atatürk ve Kazımpaşa caddelerine yayılan bir grup köpek, sürücülere zor anlar yaşattı. Trafiği alt-üst eden sahipsiz köpeklere çarpmamak için sürücüler zor anlar yaşadı. Başı boş köpekler, başta kadın ve çocuklar olmak üzere birçok vatandaşı da tedirgin etti. Yaya olarak devriye gezen polisler de, köpeklerden kaçmak isterken araçların çarpmaması için zor anlar yaşadı.

Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden başkanlığında yapılan, "Başı Boş Köpeklerin Islahı" toplantısında Belediye Başkanı Alibeyoğlu, sahipsiz köpeklerin Kars'ta 100 bin civarında olduğunu söylemişti.

Sahipsiz köpeklerin kente bırakılmasının önüne geçilmesi için Başkan Alibeyoğlu'nun, "Trafik kent giriş ve çıkışlarında yol kontrolü yaparak köylerden getirilen köpeklerin önüne geçsin" teklifinin ne zaman harekete geçirileceği ve bu olumsuz gidişe "dur" denileceği merakla bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title