Haberler

Kars: Kars'ın Kurtuluş Yıldönümü

Kars'ın Düşman İşgalinden Kurtarılışının 86. Yıldönümü Törenleri Bugün Soğuk ve Rüzgarlı Bir Havada Yapıldı. Atatürk Posterinin Rüzgar Nedeniyle Yerinden Savrulduğu Tören Alanında Çelenkler Birer Birer Düşünce Görevliler Zor Anlar Yaşadı.

Kars'ın düşman işgalinden kurtarılışının 86. yıldönümü törenleri bugün soğuk ve rüzgarlı bir havada yapıldı. Atatürk posterinin rüzgar nedeniyle yerinden savrulduğu tören alanında çelenkler birer birer düşünce görevliler zor anlar yaşadı.

Vali Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Okan ile daire amirleri, askerler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı tören, Hükümet Konağı önünde yapıldı. Havanın soğuk ve rüzgarlı olması nedeniyle törene katılan öğrenci ve öğretmenler büyük zorluk çekti. Valiliğin duvarına asılan Atatürk posterinin bulunduğu bez, rüzgar nedeniyle savruldu. Posteri yeniden yerine asamayan görevliler, rüzgarın şiddetini artırması nedeniyle posteri sökerek içeri aldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulmasıyla başlayan törende, birbiri ardına düşen çelenkler görevlileri bir hayli uğraştırdı. Çiçekten yapılan tahta çelengi getiren Doğru Yol Partisi (DYP) İl Teşkilatı mensupları, tören boyunca bir çalışanını çelengin düşmemesi için görevlendirdi. Bir eliyle şemsiyesini tutan, bir eliyle de tahta çelenge destek veren görevli tören boyunca bu şekilde bekledi. Bayrak ve flama taşıyan öğrenciler de rüzgardan olumsuz yönde etkilendi. Kızılay Kars Şubesi tarafından dağıtılan Türk bayrakları da öğrenciler arasında izdihama neden oldu.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra, Vali Erden, 14. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Okan ve Belediye Başkanı Alibeyoğlu, halkın, öğrencilerin ve askeri birliklerin bayramını kutlamasıyla kurtuluş törenlerine geçildi. Törende daha sonra Kars'ın temsili olarak kurtuluşunun canlandırılmasına geçildi. Teğmen Alper Acmer, elleri bağlı ve gelinlik giyinmiş üstü siyah elbiseyle örtülü Susem Alibeyoğlu adlı gelinin başındaki siyah örtüyü çıkardı ve bağlı ellerini açarak özgürlüğüne kavuşturdu. Damat ve gelin birlikte beyaz güvercinler uçurdu. Damat Teğmen Alper Acmer'in, "Sayın valim Kars kurtulmuştur" diyerek tekmil vermesinin ardından gelin Susem Alibeyoğlu da Türk bayrağını Vali Erden'e öperek teslim etti. Vali Erden ise bayrağı öperek teslim almasından sonra, damat ve geline kalem hediye etti. Halk oyunları gösterilerinin sunulduğu törende öğrenciler tarafından şiirler okundu.

Başkan Alibeyoğlu da, Kars'ın her zaman stratejik açıdan bulunduğu bölgenin merkezi olduğunu ve günümüze kadar birçok savaş yaşadığını hatırlatarak, "Kars, geçmişten günümüze sadece doğunun kilit kenti değil, bütün bir Anadolu'nun kader kentidir. Kars, stratejik açıdan bulunduğu bölgenin merkezi olmuştur" dedi.

Kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title