Haberler

Kars: Kars Emniyetinden Gerçeğini Aratmayan Tatbikat

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün Eğitim Programları Çerçevesinde, Çevik Kuvvet Şube ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nce 4 Senaryodan Oluşan Eğitim Amaçlı Tatbikat Yapıldı.

Kars Emniyet Müdürlüğü'nün eğitim programları çerçevesinde, Çevik Kuvvet Şube ve Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nce 4 senaryodan oluşan eğitim amaçlı tatbikat yapıldı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü bahçesindeki tatbikatı, Vali Mehmet Ufuk Erden, İl Emniyet Müdürü İbrahim Demirci, Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ve polisler izledi. İlk senaryoda Fayton Pazarı'nda 25 kişilik 2 karşı grup arasında çıkan kavgaya çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Kavga eden grupları ayırarak çember düzeninde etrafları sarıldı ve kişiler teker teker üst aramaları yapıldıktan sonra gözaltı aracına alındı. Şahıslar gözaltına alınırken bir yandan da özlük hakları okundu. İkinci senaryoda ise, Fayton Pazarı'nda bir kıraathanede hakkında yakalama müzekkeresi bulunan bir şahsın polisler tarafından götürülmek istendiği sırada şahsın yakınları ve akrabaları polislere saldırdı. Olay yerine gelen çevik kuvvet polisleri de, taş ve sopalarla saldıran grubu gaz kullanılarak etkisiz hale getirerek gözaltına aldı. Üçüncü senaryoda da Faikbey Caddesi at heykeli yanında 30-40 kişilik bir grubun yapılan uyarılara rağmen korsan gösteri yapmak istemesiyle olay yerine giden çevik kuvvet ekipleri, taşlı ve sopalı saldırılara maruz kaldı. Lastik yakarak, slogan atan grubu taş yağmuru altında çember altına alan ekipler, gazlı müdahaleyle şahısları etkisiz hale getirdikten sonra gözaltı aracına alarak, Terörle Mücadele Şubesi ekiplerine teslim etti.

Dördüncü senaryoya göre, bir otobüs firmasına ait yolcu midibüsü Selim İlçesi'nden Kars istikametine seyir halindeyken, elinde uzun namlulu silahlar bulunan, 2 kişi tarafından kaçırıldı. Araçtaki bir kişinin 155 Polis İmdat'ı aramasıyla Özel Harekat Şubesi ekipleri, çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. 1 panzer ve 2 Shord Land araçla, teröristlerin bulunduğu midibüs takibe alındı. Takip sırasında araç yol ortasında durduruldu ve megafonla teslim olmaları istendi. İkazlara uyulmayınca şok rehine kurtarma operasyonu için hazırlıklar yapıldı. İtfaiye, ambulans ve takviye ekiplerin de sevk edildiği bölgede aracın kapısının altına yerleştirilen patlayıcıyla kapı açıldı, ardından ekipler şok baskınla 1'i yaralı olmak üzere 2 şüpheli şahsı Kalaşnikof silahlarıyla birlikte yakaladı. Burada da teröristlere hakları okundu ve yaralı olanı ambulansla hastaneye gönderilirken, diğeri de gözaltı aracına alındı.

Gerçeğini aratmayan tatbikat büyük alkış alırken, Vali Erden ve İl Emniyet Müdürü Demirci, tatbikatta görev alan polisleri kutladı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title