Haberler

Kars kar yağışıyla beyaza büründü

Güncelleme:

Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki Ardahan ve Kars'ta kar yağışı etkili oluyor.

Ardahan'da gece başlayan sağanak, ilerleyen saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kent, sabah saatlerine doğru beyaza büründü.

Sabah kar sürpriziyle karşılaşan esnaf, iş yerlerinin önünü temizledi.

Kars

Kars'ta da gece etkili olan sağanak, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı.

Kar yağışıyla beyaza bürünen kentte, yaban hayvanları yiyecek bulmakta zorluk çekti.

Kar yağışı sonrası sisin de etkisiyle Kars Kalesi ve tarihi mekanlarda güzel görüntüler oluşturdu.

Kar yağışına sevinen çocuklar ise kar topu oynayarak keyifli anlar yaşadı.

Konya'dan gelen İsmihan Pınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah çok güzel manzarayla karşılaştıklarını ifade ederek, "Kars çok güzel, insanı mert. Kars'a kar çok yakışıyor. Doğu zaten karla daha güzel, buranın güzellikleri de budur. Bu mevsimde bizim orada kar olmaz. Güzel bir ortam, hoşumuza gitti." diye konuştu.

Sarıkamış ilçesinde de üç gündür aralıklara etkili olan kar ve sis, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Sabahın erken saatlerinde iş yerlerine giden vatandaşlar, araçlarının üzerinde biriken karlar ile iş yerlerinin önünü temizledi.

Kar ve sis trafikte de aksamalara yol açtı. Kars-Erzurum kara yolunda araçlar, kontrollü ilerleyebildi. Karayolları 18. Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, kar küreme çalışması başlattı.

Cıbıltepe Kayak Merkezindeki ikinci etap pistlerde kar kalınlığı 15 santimetre olarak ölçüldü.

Vatandaşlardan Turhan Koçaş, kar yağışına sevindiklerini belirterek, "Kasım ayı veda ederken kar başladı. Kayak merkezimizde yaklaşık 15 santimetre kar oluştu. Mekanik tesisler ve oteller hazır durumda. İnşallah kış sporları adına iyi bir sezon geçireceğiz." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Erzurum'da gece başlayan karla karışık yağmur, sabah saatlerinde yağmur şeklinde etkisini gösterdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ardahan Kars Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız...
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title