Haberler

Kars'ın Denizi" Turistleri Serinletiyor

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ikinci gölü olan ve kış aylarında yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, yaz aylarında serinlemek isteyenlerin akınına uğruyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ikinci gölü olan ve kış aylarında yüzeyi tamamen buzla kaplanan Çıldır Gölü, yaz aylarında serinlemek isteyenlerin akınına uğruyor.

Kars ile Ardahan sınırları arasında yer alan, kışın yüzeyi tamamen buz tutan Çıldır Gölü'ne yaz aylarında da yerli ve yabancı turistler yoğun ilgi gösteriyor.

Hava sıcaklıklarının etkisini gösterdiği bölgede, yerli ve yabancı turistler, Doğu Anadolu Bölgesi'nin en büyük ikinci gölü olan, bin 959 rakımlı Çıldır Gölü'nde yüzmenin keyfini yaşıyor.

123 kilometrekarelik alanı bulunan göle gelen turistler yüzmenin yanı sıra Kars Valiliğince göl kenarında yapılan Kütük Ev'de güzel vakit geçirme imkanı da buluyor.

Kütük Ev ve göl çevresinde piknik yapan vatandaşlar, yeni yapılan iskeleden gölün serin sularına girebiliyor.

Vatandaşlardan Kadir Sürmeli, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sıcak havalarda Çıldır Gölü'nde serinleyerek güzel vakit geçirdiklerini söyledi.

Çıldır Gölü'nün bölge için çok önemli olduğunu ifade eden Sürmeli, "Hafta sonları ailemizle buraya gelip yüzerek rahatlıyoruz. Burası Kars, Ardahan için çok iyi bir yer." dedi.

Sürmeli, özellikle hafta sonları gölde yoğunluk yaşandığını anlatarak, "Çıldır Gölü çok güzel ilgi görüyor, Akdeniz ve Ege sahillerini hiç aratmıyor. Herkesin buraya gelmesini tavsiye ederim. Suyu da çok güzel." diye konuştu.

"Kars'ta deniz yok demesinler"

Vatandaşlardan Suat Kartal da Çıldır Gölü'nün denizi aratmadığını ve birçok insanın ilgi odağı olduğunu dile getirerek, "Burası çok güzel. Deniz olarak İstanbul'a gerek yok, Kars'ta da deniz var. Anlatmaya gerek yok, görüyorsunuz. Herkesi buraya davet ediyorum, Kars'ta deniz yok demesinler. Çıldır Gölü çok güzel." ifadesini kullandı.

Gölde yüzenlerden Gökhan Kuyumcu ise göl çevresinde düzenlemeler yapıldıktan sonra daha çok yerli ve yabancı turist çekeceğini ifade ederek, "Deniz sahillerini aratmayacak bir Çıldır Gölü'müz var. Burası biraz çevre düzenlemesiyle vazgeçilmez olur. Aşırı talep ve yoğunluk var, insanlar buraya çok ilgi gösteriyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Doğu Anadolu Bölgesi Ardahan Çıldır Kars Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 19-20 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? NO Pelicans Sacramento Kings NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Miami Heat Chicago Bulls NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 19 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! 19-20 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 19 Nisan Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 19 Nisan Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 19 Nisan Cuma TV8 Survivor HD izleme linki! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Gaddar CANLI izle! Fox TV Gaddar 13. Bölüm tek parça HD izle 19 Nisan Cuma! Kızılcık Şerbeti 59. Bölüm Canlı İzle! Show TV'de Neler Oldu? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Yalı Çapkını CANLI İZLE! 19 Nisan Yalı Çapkını 66. bölüm CANLI YAYIN! Yalı Çapkını FULL İZLE! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title