Haberler

Kars: Ecevit'e 'Karaoğlan' Lakabını Veren Şahzade Nine Ankara'ya Gidiyor

Demokratik Sol Parti (DSP) Onursal Genel Başkanı ve Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'e Kars'ta "Karaoğlan" Lakabını Veren Karslı 80 Yaşındaki Şahzade Şahin, DSP Kars İl Teşkilatı'ndan 150 Kişiyle Bugün Ankara'ya Hareket Etti.

Demokratik Sol Parti (DSP) Onursal Genel Başkanı ve eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'e Kars'ta "Karaoğlan" lakabını veren Karslı 80 yaşındaki Şahzade Şahin, DSP Kars İl Teşkilatı'ndan 150 kişiyle bugün Ankara'ya hareket etti.

DSP Kars İl Teşkilatı, Ecevit'e Karaoğlan lakabını veren Kars'ın Susuz İlçesi'nde yaşayan Şahzade Şahin'in, Ecevit'in cenaze törenine katılmak istemesi üzerine harekete geçerek nineyle görüştü. Yolculuk öncesi kahvaltı yapan, evinin önündeki çamaşırlarını toplayan ve "Karaoğlan adını verdim, sana yakıştı, bütün hakkımız helal olsun" yazılı dövizi de yanına alan Şahzade Nine, öğle saatlerinde DSP İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu tarafından evinden alınarak il teşkilatına getirildi. Ecevit'in mezarına dökülmek üzere hazırlanan Kars toprağı da Şahzade Nine'ye teslim edildi. Daha sonra Faikbey Caddesi üzerindeki Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı önünde bekleyen 4 otobüslük konvoya İl Başkanı Ahmetoğlu ve partililerin yardımıyla giden Şahzade Nine, bineceği otobüsün önünde bulunan Ecevit'in posterini görünce gözyaşlarını tutamadı. Partililerin yardımıyla kaldırımdan inen nine, gözyaşları içinde postere sarılarak ağladı. Daha sonra yine partililerin yardımıyla otobüs merdivenlerinden çıkarak ön koltuğa oturdu. Şahzade Nine, "Zaten gitmek istiyordum. Parti teşkilatı da arayınca kabul ettim. Karaoğlan'ı son yolculuğuna uğurlayacağım" dedi.

DSP İl Başkanı Hasan Ahmetoğlu, Şahzade Nine'nin 1972 yılından beri partilerinin üyesi olduğunu söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title