Haberler

Kars Belediyesi'nden Cami Hassasiyeti

Kars Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle, belediye imkanlarıyla camilere yapılan yardımlarla ilgili açıklamada bulundu.

Başkan Alibeyoğlu, “Camilerimizden gelen talepleri anında yerine getiriyoruz. Çünkü ibadethanelerimizin temizliği ve daha iyi şartlarda bulunması oldukça önemlidir” dedi. Bir çok köy ve ilçelerdeki camilere kum, çimento ve maddi yardımda bulunduklarını da kaydeden Alibeyoğlu, “Şehirdeki bir çok Kur’an kurslarına yol, kanalizasyon, su, hazır beton ve maddi yardımlarda bulunduk. Kars kalesi içerisindeki Celal Baba Türbesi’nin dış kaplaması ve çatısını yaptırdık. Kalenin eteğindeki şehitliğin dış kaplamasını yaptırdık. Şehir merkezinde bulunan bütün camilere yakacak yardımı yapıldı. Ayrıca, bütün camilere tabut örtüsü ve minber örtüleri yapıldı. ” diye konuştu.

Alibeyoğlu, Talepler doğrultusunda daha sonra camilere yapılan hizmetleri şu maddeler altında topladı:

Bülbül Mahallesi Kara Camisi, bahçe duvarları, derz ve harpuştaları ve bahçe içi sal taş döşemesi yapıldı.

Bülbül Mahallesi Bilali Habeş Camisi, minarenin temeli için 35 metreküp hazır beton yardımı yapıldı. 7 bin 500 YTL maddi yardım yapıldı, bahçe duvarları, derz ve harpuştaları yapıldı, kalorifer kazanı alındı.

Kaleiçi Mahallesi Ulu Camisi, çevresindeki 5 adet gecekondu ve 1 adet işyeri belediyemiz tarafından 280 bin YTL karşılığında kamulaştırıldı. Kamulaştırılan gecekonduların yıkımı ve inşaat atıklarının temizliği yapıldı.

Kaleiçi Mahallesi Vaizoğlu Camisi, restorasyon çalışmaları kapsamında caminin minaresinin yapımı için 500 metrekarelik arsa 40 bin YTL’ye alınarak camiye tahsis edildi.

Halitpaşa Mahallesi Hacı Recep Camisi, bahçe duvarları, derz ve harpuştaları, kanalizasyon bağlantısı yapıldı ve maddi yardımda bulunuldu.

Halitpaşa Mahallesi Türkistan Camisi, bahçe duvarları, derz ve harpuştaları ve cami önündeki yol ile kanalizasyon yapıldı.

Halitpaşa Mahallesi Kemer Camisi, bahçe içi beton parke ile bahçe duvarları, derz ve harpuştaları yapıldı.

Halitpaşa Mahallesi Hacı Süleyman Camisi, cami inşaatına 6 bin YTL maddi yardımda bulunuldu.

Halitpaşa Mahallesi Kamer Kesemenli Camisi, kum ve çimento yardımı yapıldı ayrıca kanalizasyon döşendi.

Aydınlıkevler Mahallesi Halil İbrahim Camisi, bahçe duvarları yapıldı ve kalorifer tesisatı çekildi, maddi yardımda bulunuldu, arsa alımında yardımcı olundu, kanalizasyon bağlantısı yapıldı.

İstasyon Mahallesi İstasyon Camisi, bahçe duvarları yapıldı, cami duvar, derz ve harpuştaları yapıldı, bahçe içerisinde kilit parke taş döşendi ve çevre düzenlemesi yapıldı.

Atatürk Mahallesi Camisi, kalorifer tesisatı çekildi, kanalizasyon bağlantısı yapıldı, cami önündeki yol yapıldı.

Fethiye Camisi, Tarihi binaları koruma kapsamında dış cephe temizliği yapıldı, bahçe duvarı parke ve kanalizasyon bağlantıları yapıldı, oturma bankları verildi.

Merkez Camisi, Yeni yapılan WC’lerin inşaat dolgusu yapıldı, bahçesine oturma bankları verildi, 1999 yılından 2005 yılına kadar kalorifer yakıtı belediye tarafından karşılandı.

Din Görevlileri Camisi, bahçe içerisine parke taş döşendi.

Evliya Camisi, çevresindeki 10 adet gecekondu yıkılarak belediyemiz tarafından kamulaştırıldı, belediyemize ait bahçe içerisindeki burç camiye tahsis edildi, ayrıca bahçe içerisine 40 adet çam ağacı dikildi, imar uygulaması yapımdı ve cami bahçesine beton parke döşendi.

Hüseyin Atak Bulvarı Hz. Ömer Camisi, bahçe duvarları, derz ve harpuştaları yapıldı, cami inşaatı temeline yüzlerce araç dolgu yapıldı.

Sukapı Mahallesi Laçinbey Camisi, üst tarafındaki gecekondular kamulaştırılarak kaldırıldı.

Yeni Mahalle Işıklı Camisi, inşaatına 20 bin YTL tutarında 201 metreküp hazır beton atıldı, 5 bin YTL maddi yardımda bulunuldu.

Fevzi Çakmak Camisi, imam evi inşaatına demir, çimento ve 500 YTL maddi yardımda bulunuldu.

Sanayi Camisi, inşaatına 120 metreküp hazır beton verildi.

Subatan Yolu üzeri Alpaslan Camisi, kum ve çimento yardımı yapıldı.

Ziraat Bankası arkası İsmail Ağa Camisi, cami önü beton parke yapıldı.

Başbakanlık Toplu Konutları Camisi, ses düzeni alındı.

(BA-İRT-Y)

07.10.2007 16:59 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title