Haberler

Kars Bakan Ahmet Arslan Kars'ta Hemşehrileriyle Iftarda Buluştu

Bakan Ahmet Arslan Kars'ta hemşehrileriyle iftarda buluştuULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars ve Ardahan'da devam eden yatırım projelerini yerince incelemek ve hemşehrileriyle iftar programında buluşmak üzere Kars'a geldi.

Bakan Ahmet Arslan Kars'ta hemşehrileriyle iftarda buluştu

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kars ve Ardahan'da devam eden yatırım projelerini yerince incelemek ve hemşehrileriyle iftar programında buluşmak üzere Kars'a geldi.

Bakan Arslan'ı, Harakani Havalimanı'nda Vali Rahmi Doğan, AK Parti Milletvekili Dr. Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, prootok üyeleri, belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve parti yönetimi tarafından karşılandı. Buradan Valiliğe geçen Bakan Arslan,

Vali Rahmi Doğan'dan kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Arslan, konuşmasında ilk olarak Şırnak'taki helikopter kazasına değinerek, "Zaman zaman şehitlerimiz oluyor, üzüntülerimiz oluyor. Bu mücadele devam ettiği sürece, şehitlerimizin de olabileceğini biliyoruz. Ancak helikopter kazasıyla 13 şehidimiz, gerek bizleri gerek ülkemizi ziyadesiyle üzdü. Bu anlamda bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz. Ailelerine ve ülkemiz insanına özellikle başsağlığı ve sabır diliyoruz" diye konuştu.

Bakanı Arslan Valilikten ayrıldıktan yıkım çalışmaları tamamlan Osmanlı Mahallesi projesinin yer aldığı Kaleiçi Mahallesi'nde incelemelerde bulundu ve çalışmalar hakkında bilgi aldı. Osmanlı Mahallesi Projesi'nin Kars turizmine artı değer katacağını söyleyen Bakan Arslan The Kars Park Otel'de düzenlenen AK Parti Divan toplantısına katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Bakan Ahmet Arslan, Bakü-Tiflis-Kars Projesinin önemine vurgu yaparak, 'Bakü-Tiflis-Kars Projesi Türkiyemiz için önemli, Kars'ımız için önemli. Bundan 10-15 gün önce Sayın Cumhurbaşkanımızla birlikte Çin'deydim. Gerçekten o cografyadaki bütün ülkeler BTK'yı çok önemsiyor. 'bin an önce bitsin, uluslararası taşımaya hizmet ektsin. Uluslarası taşımacılık korridorları BTK ile tamamlansın' diye. Dün ve evvelsi gün Almanya'daydım. 57 ülkenin ulaştırma bakanlarının katıldığı Uluslararası Ulaştırma Formu'ndaydım. Ağzımızdan çıkan her kelimeyi ama her kelimeyi hür dikkat dinliyorlar. Niye? Çünkü Türkiye'nin çok işler yaptığını biliyorlar ve Türkiye'nin bundan sonra yapacaklarını da bizim ağzımızdan dinlemek adına pür dikkat dinliyorlar. Bu tip büyük uluslararası organizasyonlarda bir veya iki proje anlatılır. Türkiye'nin yaptığı hepimizin gurur duyduğu İstanbul'daki üçüncü havalimanı iki kez anlatıldı. Bu çok önemliydi. Onun için BTK bir dünya projesi, uluslararası proje ve biz inşallah onu bitiriyoruz. Daha önce benim 'Haziran sonu' diye bir açıklamam vardı. Ancak Gürcirsatn tarafının sanki 2-3 ay daha işleri var bunun anlamı Ağustos sonu Eylül gibi olabilir. Ama artık bu noktaya gelmiş olması önemli" dedi.

Sık sık birlik ve beraberliğinin önemine vurgu yaparak ülkemizde ve bölgede yapılan yatırımların bazı dış ve iç düşmanlar tarafından hazmedilmediğini söyleyen Bakan Arslan şunları söyledi:

'Şehitlerimizin vatan olarak, yurt olarak bıraktıkları bu topraklar çok kıymetli, çok değerli. Bizim için kıymetli, bizim için değerli de dünya içinde böyle. İşte dünyada hepsinin gözü bu topraklar üzerinde. Türkiye'nin büyümesini isteyenlerin de gözü burada. Diyorlar ki ' Türkiye çok daha büyüsün, çok daha güçlensin, dünyada her yerde bizim sıkıntılarımıza çare olsun, derman olsun. Dünyadaki mazlumlar ve mağdurlarda aynı şeyi söylüyor. Diyor ki 'elimizden tutan aman dediğimizde kapısına gidebileceğimiz tek ülke var o da Türkiye. Onun lideri var Recep Tayyip Erdoğan. İşte Türkiye güçlü olsun Recep Tayyip Erdoğan güçlü olsun yine kapısına gidelim, yine kapısını bize açsın, yine bize yardımcı olsun.' Bunu diyenler var ama Türkiye'nin büyümesini istemeyen, Türkiye'nin güçlenmnesini istemeyen, türkiye'nin bu bölgede söz sahibi olmasını istemeyen ve eskiden olduğu gibi istedikleri gibi at oynatmak isteyenlerde hiç boş durmuyorlar. Onlarda 'Türkiye zayıf düşsün, Türkiye güçsüz olsun, Türkiye perişan olsun' diye uğraşıyorlar. İşte onun için bu toprak çok önemli, bu vatan çok önemli. Şehit Ebu-l Hasan Harakani başkta olmak üzere evdat şehit olmuş. Gözünü kırpmadan donmaya gitmiş Sarıkamış'ta. Bufün de aynı şekilde 15 Temmuz'da tanklara karşı gitti, uçaklara karşı gitti, tüfeklere karşı gitti, toplara karşı gitti. Allah onların hepsinden razı olsun.ö

Bakan Arslan son olarak AK Parti Kars İl Başkanlığının aynı otelde düzenlediği Geleneksel Vefa İftar Yemeğine katıldı. İftar programına; Vali Rahmi Doğan, AK Parti Kars Milletvekili Yusuf Selahattin Beyribey, AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Albay Serdar Güngör, Sivil toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve yönetim kurulu üyeleri, kanaat önderleri ve çok sayıda partili katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Arslan Ardahan Türkiye Kars Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
title