Haberler

Kars Atatürk´Ün Kars´A Gelişi Törenle Kutlandı

Kars'ta, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kente Gelişinin 86'ncı Yıldönümü Kente İlk Giriş Yaptığı Garda Düzenlenen Törenle Kutlandı.

KARS'TA, ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kente gelişinin 86'ncı yıldönümü kente ilk giriş yaptığı garda düzenlenen törenle kutlandı.

Mustafa Kemal Atatürk'ün 6 Ekim 1924'te Kars'a gelişinin 86'ıncı yıl dönümü törenleri Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtına saat 10.30'ta çelenk konulmasıyla başladı. Atatürk'ün kente giriş yaptığı Kars Garında devam eden törene Vali Ahmet Kara, 14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş (AKP), Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Adem Yazar ile öğrenciler katıldı. Atatürk'ün Kars'a gelişi temsili olarak canlandırılırken, Halitpaşa İlköğretim Okulu öğrencileri Dilan Uluman, Batuhan Karayer ile Ziya Gökalp Koca, trenle gara girerek ellerindeki bayrakları protokoldekilere verdi. Vali Ahmet Kara ve14'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mete Salt bayrakları öperek alınlarını koyduktan sonra öğrencilere teslim ettiler. Törende konuşan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Kars'ın bir çok medeniyetin ve Cumhuriyetin en önemli kentlerinden biri olduğunu belirterek "Bugün bizler Atatürk'ün maddi ve manevi mirasına sahip çıkmakla yükümlü kişiler olarak çetin bir yolun yolcusuyuz. Bugüne kadar Cumhuriyet'e nasıl sahip çıktıysak bundan sonra da hep sahip çıkacağız" dedi.

Tören öğrencilerin okudukları şiirler ve halkoyunları gösterileriyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title