Haberler

Kars'a Kız Yurdu

Kars'ta 100 Yataklı Kız Yurdunun Temeli Törenle Atıldı.

Kars'ta 100 yataklı kız yurdunun temeli törenle atıldı.

Kars'ta Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nin girişimleri ile hayırsever bir iş adamı tarafından yaptırılacak kız yurdunun temeli, törenle atıldı.

Vali Mehmet Ufuk Erden, Anadolu Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu'ndaki törende yaptığı konuşmada, eğitimin toplumların değişimini, dönüşümünü sağlayan en önemli kavram olduğunu söyledi.

Doğu Anadolu'da eğitimin yükselmesi için hayırsever iş adamlarının desteğine ihtiyaç olduğunu ifade eden Erden, şöyle konuştu:

“Özellikle kız çocuklarımızın okullaşması için elimizden gelen tüm çabayı gösteriyoruz. Sivil toplum kuruluşlarının ve hayırsever iş adamlarının desteği bu çalışmalarımıza güç katıyor. Eğitim alanında yapılan tüm faaliyetlere devlet olarak, millet olarak sahip çıkmamız gerekiyor. Yurdu yaptıracak Yadigar-Mehmet Binal çiftine bu örnek davranışlarından dolayı teşekkür ediyorum.”

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Türkan Saylan da bugüne kadar 20 bine yakın kız çocuğunun okula gitmesini sağladıklarını, hedeflerinin ise 100 bin çocuk olduğunu söyledi.

800 ilçeye kız yurdu yapmak amacıyla başlattıkları çalışmaların devam ettiğini ifade eden Saylan, “Sekizinci sınıfı zar zor bitiren kız çocuklarımız geri kalan eğitimini tamamlaması için ilçeye gelmesi lazım. Ancak bir çok ilçede kız yurdu yok. Bu nedenle 800 ilçede birer kız yurdu yapmak için çalışmalarımız devam ediyor. Bu projemizi hayırsever insanlarımızın desteğiyle sonuçlandıracağımıza inanıyoruz” diye konuştu

Konuşmaların ardından Anadolu Kız Meslek Lisesinin bahçesinde yapılacak 100 yataklı kız yurdunun temeli atıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title