Haberler

Kars 1 İşadamı Doğduğu Köye Okul Yaptırdı

Turizm ve İnşaat Sektöründe Yatırımları Bulunan İş Adamı Celal Kahraman, Doğduğu Yer Olan Kars'ın Selim İlçesine Bağlı Yaylacık Köyüne, İlköğretim Okulu Yaptırdı.

Turizm ve inşaat sektöründe yatırımları bulunan iş adamı Celal Kahraman, doğduğu yer olan Kars'ın Selim ilçesine bağlı Yaylacık köyüne, ilköğretim okulu yaptırdı.

Selim İlçesine 30 kilometre uzaklıktaki Yaylacık Köyünde 200 metrekare alan üzerine kurulu iki katlı, üç derslikli, 58 öğrenci ve üç öğretmenli, iki lojmanı bulunan Celal Kahraman İlköğretim Okulunun açılışı davul- zurnalı oldu. Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, İl Jandarma Komutanı Albay Muhittin Yoran, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Aktaş, Selim Kaymakamı Nebi Kaya, Selim Belediye Başkanı Muhittin Yücel ve kadın- erkeklerin katıldığı tören öncesi İş adamı Celal Kahraman, öğrencilere kıyafeti ve kırtasiye yardımında bulundu. Yaşlı genç, kadın- erkeklerin davul- zurna eşliğinde halay çektiği açılış töreninde konuşan iş adamı Celal Kahraman şunları söyledi: "Doğduğum köye, okul yaptırmaktan onur duyuyorum. Diliyorum ki bu okulda okuyan bütün öğrenciler başarılı olur. Bununla beraber ayrıca Selim ilçesine önümüzdeki Nisan ayında 150 öğrencilik bir yurt yaptıracağım. Bugün çok heyecanlıyım ve o eski günlerimi yaşıyorum. Karakışta sobada ısınıyorduk. Şartlar zordu. Böyle bir sınıfta okumayı halay dahi edemezdik. İnşallah şimdiki çocuklar bunların kıymetini bilir, daha güzel işlere ve başarılara imza atarlar."

Selim Kaymakamı Nebi Kaya da "Eğitimde İhtiyaç duyulan yatırımlar, devletimizin aktardığı büyük kaynakların yanı sıra, hayırsever doğduğu topraklara karşı minnettarlık borcunu taşıyan iş adamlarımızın destekleriyle gerçekleştirilmektedir. Bugün iş adamı Celal Kahraman, nesiller boyu ismini yaşatacağı muazzam bir eseri doğdukları topraklara getirmekle çok güzel bir örnek ortaya koymuşlardır" diye konuştu.

Konuşmalarının ardından kurdela kesildi, sınıf ve lojmanlar gezildi. Vali Ahmet Kara, iş adamı Celal Kahraman'a bie plaket verdi. Kaymakam Nebi Kaya da, iş adamı Kahraman'ın arşivden bulunan ilkokul fotoğrafını çerçeveleterek hediye etti. Açılış törenine katılan konuklara köylüler yöresel ikramda bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title