Haberler

Karnı Burnunda Asistan Hekimden Kadına Şiddete Tepki Açıklaması

İzmir'de çeşitli hastanelerde görev yapan asistan hekimler Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (EAH) 'Hekime ve kadına şiddete hayırö demek için bir araya geldi.

İzmir'de çeşitli hastanelerde görev yapan asistan hekimler Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde (EAH) 'Hekime ve kadına şiddete hayırö demek için bir araya geldi. Asistan hekimlerin sözcülüğünü doğumuna iki hafta kalan Dahiliye Asistanı Zeynep Altın üstlendi. Karnı burnunda Dr. Altın, hemcinsi, meslektaşı Bahar Tekin'in şiddete maruz kaldığını ve ona destek olmak için internette 'yorum kampanyasıö başlattıklarını belirtip, 'Şiddetin olduğu yerde sağlık olamaz. Web sitemize yapılan yorumları kargoyla Cumhurbaşkanı'na gönderiyoruzö dedi.

Son günlerde eylemleriyle sıkça gündeme gelen asistan hekimler bu kez 24 Nisan Pazar Günü Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi'nde aile hekimi olarak görev yapan Dr. Bahar Tekin'in, yatalak bir hastanın evine gitmediği için Kaymakam Muhammed Gürbüz tarafından tartaklandığı iddiasına tepki için Atatürk EAH bahçesinde buluştu. Asistanların yanısıra hocaların da katıldığı basın açıklamasını hamileliğinde 34 haftayı dolduran ve gün sayan Dahiliye Kliniği Asistan Hekimi Zeynep Altın yaptı. asistanhekimler. org sitesinde Cumhurbaşkanı'na iletilmek üzere 'yorum kampanyasıö başlattıklarını vurgulayan Dr. Altın, İzmir, İstanbul ve Ankara Tabip odaları Hekim Komisyonları adına yaptığı açıklamada şunları dedi: 'Şiddete maruz kalan meslektaşımız Dr. Bahar tekin'e yapılan saldırıyı kınıyor ve yıllardır sağlık çalışanlarını doğrudan ya da dolayyı olarak hedef gösterenlere şiddetin olduğu yerden sağlığın olmayacağını hatırlatmak istiyoruz.

Dr. Tekin Diyarbakır'ın Kocaköy İlçesi'nde acil nöbeti sırasında darp edilmiştir. Kapısında kendisini bekleyen hastalarını bırakıp ev hastasına gitmediği için ilçe kaymakamının sözlü ve fiili tacizine uğrayan meslektaşımıza karşı ilgili mülki amirin takındığı tavır kabul edilemezdir. Sağlık ortamının sistemden kalnaklanan ve giderek artan sorunları ile yöneticilerin sağlık çalışanlarını hedef göstermesi, toplumda yükselen şiddet eğilimi ile birleşerek çalışma ortamlarımızda bizi bulmaktadır. Şiddete kimi zaman ağır hakaretlere maruz kalarak, kimi zaman darp edilerek, kimi zaman da canımıza kast eden saldırılara maruz kalarak tanıklık ediyor, hayatlarımızdan, geleceğimizden endişe ediyoruz. Hekim ölümlerini bile kanıksayan bu sistem içerisinde hekimlere yönelik şiddet girişimlerini engelleyecek güvenlik önlemlerinin ve caydırıcı yasal düzenlemelerin acilen hayata geçirilmesini istiyoruz. Yıllardır karşılaştığımız şiddet sorununa yönelik yetkili makamlardan tatmin edici cevaplar alamadığımız gibi yaşanan son olayda şiddet, devlet eliyle gelmiştir.

Dr. Altın, asistan hekimler olarak birçok defa sözlü ve fiziksel saldırıya maruz kaldıklarını, Dr. Tekin'e destek olmak için başlattıkları kampanyada Türkiye'nin ve dört bir yanından yorum geldiğini söyledi. Dr. Altın, web sitelerine gelen yorumların çıktısını aldıklarını ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ileteceklerini kaydetti. Kağıda dökülen yorumlar, kargo görevlisine teslim edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title