Haberler

Karnesiz ara tatil hız kesmeden devam ediyor

Güncelleme:

Karnesiz ara tatil hız kesmeden devam ediyorHAKKARİ - Karnesiz ilk ara tatil tüm yurtta hız kesmeden devam ediyor.

Karnesiz ara tatil hız kesmeden devam ediyor

HAKKARİ - Karnesiz ilk ara tatil tüm yurtta hız kesmeden devam ediyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılı içerisinde ilk defa uygulanan ara tatilin ilk gününde Hakkari'de 'Mesleki Yaşanmışlıklara İlham Veren Öğretmen Buluşmaları' çalıştayı düzenlendi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa uygulamada olan eğitimde ara tatil Hakkari'de, Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür'ün 'Bilişim Öğretmenleri Çalıştayı'yla başladı. Milli Eğitim Bakanlığı uzmanlarının da bulunduğu çalıştaya çeşitli alanlarda görev yapan 194 öğretmen, 77 okul müdürü, 238 sınıf öğretmeni eğitimlere iştirak etti.

Bu yıl ilk defa uygulanmakta olan ara tatilde öğrenciler eğitim öğretim faaliyetlerine okul dışında devam ediyor. Geleceğin teminatı olan çocuklar 81 ilde yapılan etkinliklerle birlikte; kültürle, sporla, sanatla, doğayla buluşmaya devam ediyor. Hakkari'de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için 16 dalda 19 etkinlik planlandı. Ara tatil etkinlik önerilerini Milli Eğitim Bakanlığı, resmi internet sayfası 'aratatil.meb.gov.tr' üzerinden paylaştı. Ayrıca 81 ilin etkinliklerinin yer aldığı sitede başka şehirlerde ikamet edip ara tatilini şehir dışında geçirecek olan öğrenciler için de kolaylık sağlandı.

Eğitimin en önemli unsurlarından biri olan öğretmenlerin derslerde kullandıkları materyallerinin teknolojiye uyarlanması, öğrenme ve öğretme sürecinde etkinliğinin artırılması amacıyla yapılan programlara katılan eğitimciler üzerinde, kişisel gelişim, değişen teknoloji ve gelişmelere adapte olma gibi yetkinliklerin kazandırılması amaçlandı. Yapılan araştırmalar sonucunda öğrenci başarısında öğretmenlerin doğrudan etki ettiği görülmektedir. 2023 Eğitim Vizyonu kapsamında "İnsan Kaynakları Geliştirilmesi ve Yönetimi" geniş bir biçimde ele alınmış olup öğretmen ve yöneticilerin mesleki becerilerinin geliştirilmesine yönelik tüm faaliyetler planlanmıştır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, bu yıl ilk kez uygulanan 18-22 Kasım ilk ara tatilinde, Hakkari Üniversitesi ile yapılan iş birliği ve Milli Eğitim Bakanlığı'ndan programlara iştirak edecek alanında uzman 3 akademisyen ile beraber 12 akademisyeninin öğretmen ve idarecilerin gelişimine yönelik 9 konu ile ilgili eğitimler verileceği aktarıldı. Hakkari'de 38 alanda görev yapan bin 281 öğretmene ve 77 okul müdürümüze verilecek olan bu eğitimler hafta boyunca çeşitli saatlerde İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı konferans salonlarında gerçekleştirilecektir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title