Haberler

Karnesini Getiren Öğrenciye Kitap Hediye Edildi

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanan "Karneni getir, kitabını götür" kampanyası ile karnesini alan öğrencilere kitap hediye edildi.

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce uygulanan "Karneni getir, kitabını götür" kampanyası ile karnesini alan öğrencilere kitap hediye edildi.

4 yıldır uygulanan kampanya ile bu yıl da karnelerini alan öğrenciler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne giderek "100 Temel Eser", dünya ve Türk klasikleri ile ilçedeki öğrenciler tarafından yazılan "Genç Beyinler Yeni Fikirler-2 Okudukça Yazıyorum" adlı kitapların da yer aldığı standı gezdi.

Öğrenciler başarı şartı aranmadan istedikleri kitabı alabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Aydın Ak, 4 yıl önce ilçede göreve başladığında öğrencilere kitap okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla projeyi başlattığını söyledi.

Kampanyayı bir defaya mahsus planladıklarını ancak aynı yılın ikinci döneminde herhangi duyuru yapmadıkları halde öğrencilerin kitap almak için geldiğini ifade eden Ak, öğrencilerin kitap okuma istekleri karşısında kampanyayı her dönem düzenleme kararı aldıklarını aktardı. Ak, şöyle devam etti:

"Amacımız çocuklarımızı kitapla buluşturmak, yarınlarımızın teminatı gençlerimize okuma alışkanlığını kazandırmak.

Çocuk ve gençlerin sahipsiz bırakılmaması gerekir. Sahipsiz gençleri kötü emellerine alet etmek isteyen şer odaklarının farkındayız. Milletini, vatanını, ailesini seven, topluma faydalı, donanımlı, teknolojiyi iyi kullanabilen, bilime, insanlığa faydalı olacak nesiller kazanmak istiyoruz. Türkiye'nin ve bölgemizin güçlenmesi, huzur ve barışın devam etmesi, demokrasi kültürünün yerleşmesi için çocuklarımızı kitapla buluşturmak zorundayız. Bizim asıl gücümüz, sesimiz, umudumuz, servetimiz genç dinamik nüfusumuzdur. Bu gençler hayallerimizi, rüyalarımızı gerçekleştirecek olan umut veren donanımlı gençlerimizdir."

Ak, köy okullarında eğitim öğretim gören ve ilçe merkezine gelme imkanı bulamayan çocuklara da kitap gönderdiklerini dile getirerek ilçedeki her öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.

Öğrencilerin her karne döneminde tekrar kitap alabileceğine işaret eden Ak, "Amacımız her evde bir kütüphane oluşturmak. Müdürlüğe gelemeyene de biz kitabı götüreceğiz. Okumayan bir öğrencimizin kalmaması lazım. Biz gençlerimize sahip çıkmazsak, geleceğimize sahip çıkmıyoruz demektir." diye konuştu.

Ak, kitap okuma alışkanlığının erken yaşta kazanılması gerektiğini vurgulayarak kampanyanın bir hafta devam edeceğini dile getirdi.

Bu süre boyunca belirli saat aralıklarında kitap dağıtmaya devam edeceklerini anlatan Ak, kampanyayı iki yıldır hayırseverlerin ve Bismil Belediyesinin destekleri ile sürdürdüklerini aktardı.

Öğrenciler mutlu

Kampanyanın devam etmesini isteyen öğrenciler de kendilerine kitap gönderen başta Bismil Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere herkese teşekkür etti.

Veliler ise kampanyanın çok önemli olduğunu kaydederek "Bazı ailelerin kitap almaya gücü yetmiyor. Benim fazla kitap okuma şansım olmadı. O yüzden çocuğuma okutmak istiyorum. Kampanyayı canı gönülden destekliyorum." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Bismil Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title