Haberler

Karne Heyecanını Evlerinde Yaşadılar

Sivas'ın Suşehri ilçesinde taşımalı eğitime ara verilmesi nedeniyle tatilde olan öğrenciler, karnelerini evlerine kadar gelen öğretmenlerinin elinden aldı.

Sivas Valiliği kararıyla taşımalı eğitime 5 gün ara verilmesinin ardından, bu kapsamdaki Aşağı Sarıca İlköğretim Okulu'nun öğretmenleri, okullarına 17 köyden gelen öğrencilerinin evlerine giderek karnelerini dağıttı. İlçeye bağlı Beydeğirmeni köyüne giden bir grup öğretmen, burada öğrencilerine karnelerini verdi.

Öğretmenlerden Ali Sandık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 285 öğrencisi olan okullarının 215 öğrencisinin ilçeye bağlı 17 köyden taşımalı olarak geldiğini söyledi.

Valilik kararıyla taşımalı eğitim gören okulların 5 gün süreyle tatil edildiğini anımsatan Sandık, "Okul idaremiz ve öğretmen arkadaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz değerlendirmede okulların tatil olması nedeniyle, öğrencilerimizin karnelerini 15 gün merak etmemesini istedik. Bunun üzerine karnelerini evlerine kadar götürmemizin daha güzel olacağı kanaatine vardık" dedi.

Karnesinde zayıfı bulunan öğrencilerin derslerine daha iyi çalışacakları düşüncesiyle karnelerini evlerine kadar götürdüklerini anlatan Sandık, öğrencilerin karne heyecanını gidermek istediklerini kaydetti.

Sandık, "Karnelerinde zayıf olan öğrencilerimizin üzülmemesini istiyoruz. İkinci dönem daha çok çalışmalarını isteyeceğiz. Bizler tüm öğrencilerimizin yetenekli olduğunu görüyoruz. Onlar bizim için bir cevherdir. Özellikle ailelerimizin çocuklara daha çok destek olmalarını istiyoruz. Çünkü en büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır" ifadelerini kulandı.

Öğrenci velisi Kenan Yıldırım ise öğretmenlere bu davranışlarından dolayı teşekkür ederek, "Bizim dönemimizde böyle bir konu hiç olmadı. Gerçekten çok güzel bir hizmet" diye konuştu.

Okulun 8. sınıf öğrencisi Şafak Yıldırım da karnesini evine kadar getiren öğretmenlerine teşekkür etti. Karne sevinci yaşayan Aybüke Kurnaz da doktor olmak istediğini söyledi.

- SİVAS

Kaynak: AA / Yerel

Sivas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Bitlis İl Emniyet Müdürü kimdir? Ortaç Şekerlioğlu kimdir? Bombacı Mülayim olayı ne, Bombacı Mülayim kim, adı ne? Bitlis, Bombacı Mülayim neden gözaltına alındı? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title