Haberler

Karlıova'daki Fırtınanın Faturası 500 Bin TL'yi Geçti

Karlıova'daki fırtınanın faturası 500 bin TL'yi geçti Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşanan fırtına nedeniyle 20'den fazla konut ile 5'i okul çok sayıda kamu binasının zarar gördüğü tespit edildiBİNGÖL - Bingöl Karlıova ilçesinde 2 kişinin yaralandığı, birçok kurum ve evin kullanılmaz hale...

Karlıova'daki fırtınanın faturası 500 bin TL'yi geçti

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde yaşanan fırtına nedeniyle 20'den fazla konut ile 5'i okul çok sayıda kamu binasının zarar gördüğü tespit edildi

BİNGÖL - Bingöl Karlıova ilçesinde 2 kişinin yaralandığı, birçok kurum ve evin kullanılmaz hale gediği fırtınanın faturasının yaklaşık 500 bin TL'nin üstünde olduğu tespit edildi.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yapılan hasar tespit çalışmalarının devam ettiği öğrenilirken, AFAD İl Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Karlıova'da yaşanan fırtına felaketinin yaklaşık 500 bin TL maddi zarara uğrattığını bildirdi.

Karlıova ilçesinde yaşanan fırtına felaketinde 20'den fazla konutun, birçok ev ve kurumun hasar gördüğünü tespit ettiklerini belirten AFAD Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, "Karlıova ilçesinde önceki akşam saat 22.00 sıralarında başlayan fırtınadan dolayı AFAD müdürlüğü hazır hale getirildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile koordineli olarak gerekli çalışmalar yapılarak olay mahalline hareket edildi. İlk etapta yaptığımız tespitlerde Karlıova merkezde 20 konutun çatısının uçtuğunu, Kargapazar köyünde 4, Toklular köyünde de 1 vatandaşımızın evinin çatısının uçtuğu teknik ekiplerimiz tarafından yerinde tespit edildi. Yine kamuya ait binalarda ciddi hasarların oluştuğunu tespit ettik. Karlıova merkezde bulunan 5 okul, öğretmenevi, Kaymakamlık binası, Belediyeye ait mezbahane, emniyet lojmanları ve Taşlıçay ilköğretim okulunda da çatıların uçtuğu ekiplerimiz tarafından tespit edildi. Gerekli hasar tespit çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

İl AFAD ile Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün koordineli olarak yürüttüğü hasar tespit çalışmalarının devam ettiği belirten Boğatekin, şuana kadar tespit edilen zararın 500 Bin TL'ye yakın olduğunu vurguladı.

Boğatekin, "Oluşan zararın yaklaşık olarak 500 bin Türk Lirası civarında olduğu tespit ettik. Gerekli çalışmalar tamamlandıktan sonra zararın faturası AFAD Başkanlığına bildirilecek, vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için kısmi zararlar karşılanacak. En mutlu olduğumuz nokta ise can kaybının yaşanmaması oldu"diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Karlıova Bingöl Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

2024-KPSS Lisans Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) ne zaman? #128204 Başvurular başladı mı? Dilan Polat ve Banu Parlak davası ne oldu? Dilan Polat ile Banu Parlak duruşmasında karar belli oldu mu? Öğrencisine taciz iddiasıyla tutuklanan öğretmen kim? Olay ne, nerede oldu? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan Polat, Banu Parlak duruşmasında ağladı mı? Nilda Polat'a dokunmak istedi, eşinin elini tuttu... 22 Nisan hangi burç? 22 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 22 Nisan tarihi hangi burç olur? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Ahmet Can kimdir? Ahmet Can Altıntaş kaç yaşında, nereli? Ahmet Can puan aldı? Çorlu tren kazasında kaç kişi öldü? Çorlu tren kazası ne zaman, kaç yılında oldu? Ehliyet alımında yeni bir karar! Kimler ehliyet alamayacak? Ehliyet alabilmenin şartları neler? 1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba günü tam gün mü, yarım gün mü tatil olacak 2024? ADET GECİKMESİ NEDEN OLUR? Adet gecikmesinin en yaygın sebebi ne? Çorlu tren kazası duruşması ne zaman? Çorlu tren kazası davası ne oldu? 25 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Bilge Can kimdir? Bilge Can kaç yaşında, nereli? Bilge kaç puan aldı? Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title