Haberler

Karla kaplanan Kapadokya turistlerin beğenisini topladı

Güncelleme:

Nevşehir'de etkili olan kar yağışıyla Kapadokya'daki peribacaları beyaza büründü.

Nevşehir'de etkili olan kar yağışıyla Kapadokya'daki peribacaları beyaza büründü.

Milyonlarca yıl önce Erciyes, Göllüdağ ve Hasan Dağı'nın püskürttüğü lavların yağmur ve rüzgar tarafından aşındırılmasıyla ortaya çıkan doğal kaya oluşumlarının karla bütünleşmesi güzel görüntü oluşturdu.

Bölgeyi ziyaret eden turistler, vadi ve yamaçlarda deve ve arazi araçlarıyla düzenlenen turlar ile peribacaları arasında doğa yürüyüşü etkinliklerine katıldı.

Fransa'dan tatil için geldiği bölgede arkadaşıyla gezinti yapan Selçuk Mızık, AA muhabirine, Kapadokya'nın fotoğraflarda gördüğünden çok daha etkileyici olduğunu söyledi.

Yaşadığı ülkeye döndüğünde yakın dostlarına bölgeyi gezmelerini tavsiye edeceğini dile getiren Mızık, "Kapadokya'ya kış mevsiminde gelmeyi seçtik. Çünkü karlı manzarası çok güzel. Maalesef balonlar hava koşulundan uçmadı ama başka etkinliklere katıldık." dedi.

ABD'li turist Maria Albusaidy, Kapadokya'ya ilk defa geldiğini ve doğal güzelliğinden etkilendiğini ifade ederek, "Burada bulunmaktan ve gezmekten büyük keyif aldık. Kar yağışının ardından da başka bir manzarayla karşılaştık. Kapadokya'yı yeniden ziyaret etmeyi çok istiyorum." diye konuştu.

Pakistanlı turist Ehab Mavoli de Kapadokya'nın daha önce seyahat ettiği turizm merkezlerinden farklı bir görünüme sahip olduğunu belirterek, bölgede bulunmaktan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Meteoroloji verilerine göre, akşam ve salı günü kar yağışının bölgede yer yer etkili olması bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Dağı Kapadokya Nevşehir Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title