Haberler

Kariyer Yolu Yataktan mı Geçer?

Hande Ataizi, Bazı Erkeklerin Çalışan Kadınlara Haksızlık Yaptığını Düşünüyor: Erkeklere Göre, Güzel Kadınların Yükselmesi Yöneticilerin Yatağından Geçiyor, Bu Haksızlık! Güzel Kadınların Beyni Yok Mu?..

HANDE ATAİZİ, BAZI ERKEKLERİN ÇALIŞAN KADINLARA HAKSIZLIK YAPTIĞINI DÜŞÜNÜYOR: ERKEKLERE GÖRE, GÜZEL KADINLARIN YÜKSELMESİ YÖNETİCİLERİN YATAĞINDAN GEÇİYOR, BU HAKSIZLIK! GÜZEL KADINLARIN BEYNİ YOK MU?..

Hande Ataizi erkeklerin, iş hayatındaki kadınlar hakkındaki önyargılarına sitem etti. Ataizi, erkeklerin güzel ve güzel olmayan kadınların kariyer yapmasını farklı nedenlere bağlayarak haksız düşüncelere sahip olduklarından yakındı. Güzel oyuncu, 'Erkekler, güzel kadınların yükselmesini yöneticilerin yatağından geçmesine bağlıyor, asıl haksızlık bu. Güzel kadının beyni yok mu?' diye konuştu...

* Uzun süre oyunculuk yapmadınız. Neden?

-Çünkü yoruldum. 14 yıldır durmadan dizi çekiyorum. Artık hayatı ertelemek istemiyorum. Hayat bir şekilde akıp gidiyor ve ömrüm stüdyolarda geçiyor. Bir süre ara verip hayatı yakalamak istedim. Yılladır Amerika'ya gitme planlarım vardı. Bir türlü gidememiştim. Bu yıl Amerika'ya gittim. Orada bazı oyunculuk seminerlerine katıldım.

* Amerika'da oyunculuk yapma planlarınız mı var?

-Hayır, seminerlere katılmak istememin nedeni Amerika'da oyunculuk planlarımın olmasından değil. Sürekli kendimi tekrar etmek, kariyerim adına en büyük endişem. Orada insanların oyunculuğa nasıl baktığını, projelere nasıl hazırlandıklarını, neyi nasıl düşündüklerini gözlemlemek için seminerlere katıldım.

* Oyunculuk alanında hızlı tüketimin yaşandığı bir dönemde verdiğiniz bu arada unutulma endişesi yaşamadınız mı?

-Hayır, böyle bir korku hiç yaşamadım. Korkular üzerine kurulu bir hayatı yaşayamam. Emin olun iş hayatında da ilişkilerde de insanı korkuları bitip tüketir. Korkuları olan insanların belli özellikleri, belli yetenekleri yoktur. Hayatın acımasızlığına karşı elinde silahı yoktur. Korkunun nedeni de budur. Benim oyunculuk adına altyapımın sağlam olduğunu düşünüyorum. Bu konuda kendime olan güvenim sonsuz. İyi bir oyuncu olduğum gün ışığı kadar aşikar.

* Kadınlar ve erkekler arasında gizli bir savaş olduğunu düşünüyor musunuz?

-Kadınlar işlerine geldiğinde erkeklerin gücünü kabul ediyor, işlerine gelmediklerinde kadın ırkının biyolojik olarak daha güçlü olduğunu savunuyor. Kadınlarla erkekler arasındaki gizli savaş, sanıyorum modern insanın ilk ortaya çıkışından bu yana var. Belki de her iki tarafı da ayakta tutan, birbirine bağlayan nedenlerden biri, bu gizli savaş. Ne var ki hiç bir zaman bir taraf mutlak zafere ulaşamıyor. Bir tarafın mutlak zafere ulaşması doğa yasalarına aykırı olurdu zaten.

* Size göre erkek olmak avantaj mı, yoksa dezavantaj mı?

-Avantajı da dezavantajı da var. Erkekler, bazı durumlarda, 'Keşke kadın olsaydım' der.

* Hangi durumlarda?

-Çevresindeki kadınların kariyerinde yükselip de, kendisi yükselemediği durumlarda. Çevresindeki güzel kadınlar yükseldiği zaman bunu haksızlık olarak görüyorlar. Güzel bir kadının beyniyle yükseldiğine inanılmıyor. Erkekler, güzel kadınların yükselmesini yöneticilerin yatağından geçmesine bağlıyor. Asıl haksızlık bu. Güzel kadının beyni yok mu? Tabii güzel kadınların yükselmesi, yönetici yataklarından geçmeye bağlanırken, güzel olmayanların yükselmesi ise beyinlerine bağlanıyor.

* Sanıyorum istisnaları genelliyorsunuz...

-Elbette kadınların yatak ilişkileriyle kariyer yapmaları bir istisnadır. Ne var ki bu genellemeyi yapan ben değilim, erkekler. Erkekler, güzel kadınların beyin güçleriyle kariyer edinmesini kabul edemiyor. Bu nedenle de onlara saygı göstermiyorlar.

Günaydın

Kaynak: Gecce / Magazin

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title