Haberler

Kariyer Günleri'ne Rekor Ziyaretçi

Bu Yıl 2.si Gerçekleştirilen İzmir Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Günleri Sona Erdi. 15-16-17 Şubat 2007 Tarihlerinde Ege Üniversitesi (Eü) Atatürk Kültür Merkezi'nde (Akm) Düzenlenen 2.izmir Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Günleri'ni, Toplam 50 Bin Kişi Ziyaret Etti.

Bu yıl 2.si gerçekleştirilen İzmir Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Günleri sona erdi. 15-16-17 Şubat 2007 tarihlerinde Ege Üniversitesi (EÜ) Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) düzenlenen 2.İzmir Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Günleri'ni, toplam 50 bin kişi ziyaret etti.

Öğrencilerin, üst öğrenim kurumlarını ve meslekleri tanıyabilmeleri amacıyla düzenlenen organizasyonda, eğitim ve öğretimle ilgili tüm kurum ve kuruluşlar biraraya geldi. 21 üniversitenin katılımcı olarak yer aldığı 2. İzmir Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Günleri'nde, dersaneler, kariyer kursları, yurtdışı eğitim ve danışmanlık firmaları, eğitime destek sağlayan vakıf ve dernekler, sektörel dergi ve yayınlarla mesleki eğitim kurumları arasında konusunda uzman 37 firma da stand açtı.

Açılış konuşmalarını yapan İzmir Vali Yardımcısı Sayın Fahri Aykırı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan'ın katılımlarıyla gerçekleştirilen Kariyer Günleri'nde üniversite temsilcileri, sektöründe lider şirketlerin yöneticileri ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri öğrencilerle buluştu. Açılışta yaptığı konuşmada, gençlere altın öğütler veren Başkan Aziz Kocaoğlu, daha sonra organizasyona destek veren kurumlara teşekkür plaketi sundu.

AKM'deki 7 ayrı salonda aynı anda bin 800 kişinin eşgüdümlü sunumlardan faydalandığı Kariyer Günleri'nde, gazeteci Selahattin Duman, Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Geza Dologh, Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz İşletmeciliği ve Yönetimi Yüksekokulu Müdürü Prof.Dr.Güldem Cerit, Özel İzmir Bilge Ata Okulları Kurucu Temsilcisi Ömer Kaplan, Deniz Koleji Kurucu Temsilcisi Dr.Berna Bridge, Ege Bölgesi Özel Okullar Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Nejdet Doğanata, Hızlı Okuma Eğitmeni Ziya Baran ve Psikolog Orhan Keskin gibi alanında uzman kişiler, öğrencilerle biraraya geldi.

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan organizasyonu İzmir için geleneksel hale getirmeyi başardıklarını ve bundan gurur duyduklarını belirtti. Aydoğan, "Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin kariyer planlamalarını sağlıklı şekilde yapabilmeleri ve bir üst öğrenim hayatlarına hazırlanabilmelerine katkı veren etkinliğimizde gençlerimiz meslekleri de tanıma imkanı buldu" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, öğrencilerin kaliteli eğitim alabilmesi ve bu kalitenin yükseltilmesi konusunda yoğun çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Kamil Aydoğan, "Çocuklarımızın bireysel gelişimlerine katkıda bulunarak, yeteneklerinin farkına varmaları için bütün imkanlarımızı seferber ediyoruz. İyi eğitilmiş gençlerimiz üretkenlikleri ile her yönden toplum yaşamına katkılarda bulunur. Bunun bilincindeyiz. İmkanlarımız çerçevesinde ve eğitimde önde gelen kurumların destekleriyle düzenlediğimiz 2.İzmir Eğitim, Rehberlik ve Kariyer Günleri'nde gerçekleştirilen eğitim içerikli, bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerin amacına ulaştığına inancımız tamdır. Destek verenlere teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

(KA-YK)

19.02.2007 18:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title