Haberler

Karikatürlerle 40 Hadis" Sergisi

Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mevlit Kandili dolayısıyla Saraçlar Caddesi'nde "Karikatürlerle 40 Hadis" sergisi açtı.

Edirne Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri Mevlit Kandili dolayısıyla Saraçlar Caddesi'nde "Karikatürlerle 40 Hadis" sergisi açtı.

Akmercan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Lokman Kızılyar, sergiyle farkındalık oluşturmak istediklerini söyledi.

Mevlit Kandili'nin tüm dünyaya barış getirmesini temenni eden Kızılyar, şunları kaydetti:

"Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in (sav) doğum yıl dönümü münasebetiyle bu sergiyi açtık. Peygamber efendimizin gerek fiili gerek sözlü olarak söylemiş olduğu davranışlarından oluşan hadislerin karikatürize edilmiş eserlerden oluşan bir sergi. Bu sergiyle Edirneli hemşehrilerimizin Mevlit Kandili'ni tebrik etmek için öğretmen ve öğrencilerimizle buradayız. Özellikle Peygamber efendimizin ahlakıyla ahlaklanmaya daha çok ihtiyacımızın olduğu bugünlerde tüm İslam aleminin kandilini kutluyorum."

Vatandaşlar ilgi gösterdiği sergiyi, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt da gezdi.

Öğrenciler tarafından vatandaşlara gül suyu ve lokum da ikram edildi.

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title